Ongewenst gedrag op de werkvloer

Werk en inkomen

In de nasleep van de affaire rond Hollywoodproducent Harvey Weinstein gaat er nauwelijks een dag voorbij waarop er geen nieuwe beschuldiging van seksueel machtsmisbruik naar buiten komt. Wat opvalt is dat het in vrijwel alle gevallen draait om een afhankelijkheidsrelatie. De relatie tussen leraar en leerling , werkgever en werknemer, opdrachtgever en opdrachtnemer. En dat brengt ons op de vraag: hoe gaan we in Nederland eigenlijk om met ongewenst gedrag op de werkvloer? Ben jij ooit gepest of seksueel geintimideerd geweest door een of meerdere collega's? Of werk jij als vertrouwenspersoon of ben je lid van een klachtencommissie en heb je een tip voor ons? We horen graag (anoniem) je verhaal. 

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Op dit moment ben ik al jullie tips aan het verzamelen. Weet jij meer over dit onderwerp of heb je een tip voor mij? Ik hoor het graag!

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op dinsdag 06 maart 21:30u, NPO2

109 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Laatste ontwikkelingen

maandag 08 januari 2018

Wauw, wat een prachtige toespraak hield Oprah Winfrey tijdens de uitreiking van de Golden Globes! Voor de liefhebber: kijk hier de speech terug. Omdat 'de waarheid het krachtigste middel is wat we hebben,' aldus Oprah. #MeToo

Update van

Anne de Blok

vrijdag 08 december 2017

Hoe zit het eigenlijk met het integriteitsbeleid van onze eigen overheid? Het afgelopen jaar kregen 102 ambtenaren van het Rijk gedwongen ontslag na ernstige schending van integriteit. Deze cijfers vonden we in de laatste jaarrapportage over de bedrijfsvoering van het Rijk. Maar wat zeggen deze cijfers niet?

Update van

Anne de Blok

vrijdag 08 december 2017

Rijk ontsloeg vorig jaar 102 medewerkers wegens schending integriteit

maandag 20 november 2017

Interessant... Niet alleen binnen de media- en entertainmentwereld regent het voorbeelden van (seksueel) machtsmisbruik, ook diverse politici raakten de afgelopen weken in opspraak onder de hasthag #MeToo. Ik schreef er dit artikel over.

Update van

Anne de Blok

maandag 20 november 2017

Ook politici in opspraak door #MeToo

woensdag 01 november 2017

In de golf aan bekentenissen die #MeToo op social media heeft voortgebracht, zegt nu ook journalist Jelle Brandt Corstius seksueel te zijn misbruikt. Maar zijn verhaal doen kan hij niet, schrijft hij in dagblad Trouw. ‘Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen en ik ken - voorlopig - geen andere incidenten.’ Hoe moeilijk is het eigenlijk om als slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag je verhaal te doen? We komen graag met je in contact.

Update van

Anne de Blok

woensdag 01 november 2017

Hoe moeilijk is het om als slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag je verhaal te doen?

Toon meer ontwikkelingen

Werk en inkomen / Ongewenst gedrag op de werkvloer

Oproep: ongewenst gedrag op de werkvloer

Ben jij ook gepest of seksueel geïntimideerd geweest door een of meerdere collega's? We horen heel graag (anoniem) je verhaal.
Deel jouw ervaring

Marjolein Schut

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Seksuele intimidatie en pesten op het werk

dinsdag 06 maart 2018

Een op de zes werknemers in Nederland heeft last van ongewenst gedrag op het werk. Een klacht indienen over (seksuele) intimidatie of je pestende collega loopt alleen niet altijd goed af.
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl