Krimpgebieden

Wonen en leefomgeving

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven. Hoe houden we het leefbaar op het platteland? En hoe groot is de kloof tussen Randstad en platteland?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Uitzending

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven. Hoe houden we het leefbaar op het platteland? En hoe groot is de kloof tussen Randstad en platteland? Zondag 2 juni, 22:40 uur, NPO2.

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 02 juni 2019 om 22:40  NPO2

49 tips

ontvangen

Wonen en leefomgeving / Krimpgebieden

Help mee met dit onderzoek!

Help ons mee met het onderzoek: Woon jij in een krimpgebied en dreigen cruciale voorzieningen uit het dorp te verdwijnen of is het inmiddels al gebeurd? Ben je bestuurder die worstelt met de gevolgen van een krimpende bevolking? Of doe je er juist alles aan om jouw dorp of gemeenschap leefbaar te houden? Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Miranda Grit

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Krimp: kwelling of kans?

zondag 02 juni 2019

Krimpgebieden dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet door, jongeren trekken weg, voorzieningen zijn voor inwoners steeds minder goed bereikbaar. Hoe houden we het leefbaar op het platteland?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl

Merel Driessen

Redacteur

merel.driessen@kro-ncrv.nl

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl