Koophuis

Wonen en leefomgeving

De huizenprijzen zijn weer op het niveau van voor de crisis, zo kopte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in september. In de vier grote steden liggen de prijzen zelfs duidelijk bóven die van tien jaar geleden. Daar lijken biedingen boven de vraagprijs meer regel dan uitzondering. We krijgen tips dat de gang van zaken op de woningmarkt hierdoor verandert. We horen over bedenkelijke nieuwe biedingstools, en verkopen die op het laatste nippertje worden afgeblazen omdat er tóch nog een hoger bod binnen is gekomen. Reden om de situatie op de woningmarkt eens goed onder de loep te nemen. Welke excessen zijn er? En: kun je als starter nog wel een huis kopen? 

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Ben jij starter op de woningmarkt? Wil je ons vertellen over jouw zoektocht naar een huis en wat je onderweg tegenkomt? We horen graag van je!

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 15 januari 22:35u, NPO2

650 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Wonen en leefomgeving / Koophuis

Oproep Starters op de woningmarkt

Help ons verder met ons onderzoek! Hoge huizenprijzen en een tekort aan woningen. Hebben we te maken met een overspannen woningmarkt? We willen graag in contact komen met starters die een huis proberen te kopen. Waar loop je tegenaan? Wie drijven de prijzen op? En doen woningcorporaties en gemeenten genoeg om te zorgen voor betaalbare koopwoningen? We horen graag jouw verhaal!
Deel jouw ervaring

Odette Joosten

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Kopen met korting?

zondag 15 januari 2017

Een huis kopen met korting en dan blijkt dat je de korting moet terugbetalen. Is hier sprake van misleiding of zijn de kleine lettertjes niet goed gelezen? Wanneer is korting ook echt korting?
Bekijk uitzending

Koopgarant

zondag 20 november 2016

Woningkopers opgelicht door een regeling met woningcorporatie. Is hier inderdaad sprake van oplichting of is het een geval van de kleine lettertjes niet goed gelezen?
Bekijk uitzending

Taxateurs op de woningmarkt

zondag 02 oktober 2016

De verkoop van huizen zit enorm in de lift, in de grote steden zijn ze binnen no-time verkocht. Maar welke risico's brengt zo'n overspannen huizenmarkt met zich mee?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Odette Joosten

Verslaggever

odette.joosten@kro-ncrv.nl

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl