Inspraak

Wonen en leefomgeving

Grote infrastructurele bouwprojecten van de overheid en projecten op het gebied van duurzaamheid leiden vrijwel steevast tot onvrede bij omwonenden. Die vrezen bijvoorbeeld extra overlast van een snelweg of windmolen voor de deur. Of dat hun huis in waarde daalt.

Wie bepaalt eigenlijk waar die bouwput moet komen? En hebben omwonenden daarbij nog iets in te brengen? Of is het algemeen belang van zo’n project groter dan het individuele belang van omwonenden, en hebben zij gewoon pech dat ze naast die nieuwe snelweg wonen? En als dat zo is, worden zij dan wel voldoende gecompenseerd voor de geleden schade?

De Monitor onderzoekt de procedures rond grote bouwprojecten van de overheid en de mogelijkheden van omwonenden om daar invloed op uit te oefenen?

Stuur uw tips naar Bastiaan.Hetebrij@kro-ncrv.nl of Sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl, dan zoeken wij het uit.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

'Winnaars en verliezers van windenergie'

zondag 15 november 2015

Vermeende discutabele praktijken van energiebedrijf Eneco in Brabantse gemeente Halderberge. Is aan burgers geld betaald om niet meer te protesteren tegen komst windmolenpark?
Bekijk uitzending

Inspraak: burger versus overheid

zondag 04 oktober 2015

Hoeveel inspraak heb je als burger als de overheid wil dat er een windmolen in je achtertuin of een snelweg naast je huis komt?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

Huub Floor

Verslaggever

huub.floor@kro-ncrv.nl

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl