Huurdersproblemen

Algemeen

Nederland kampt met een nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen. De afgelopen jaren stegen de huren in de sociale huursector sterk en verdwenen er steeds meer woningen. En dat terwijl de doelgroep juist groeit. Huurders met een bescheiden inkomen die snel een betaalbare woning nodig hebben, lopen vast in een ingewikkelde regels. Wat gebeurt er als de nood hoog is en je snel een woning nodig hebt, bijvoorbeeld door een scheiding? Is er dan nog wel een vangnet? 

 

 

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Tipgever Jenny laat ons weten dat ze na een scheiding niet aan een betaalbare huurwoning kan komen. Daarom hopt ze met haar twee kinderen van de ene naar de andere huurwoning. Is er een oplossing voor mensen zoals Jenny?

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 11 december 22:35u, NPO2

625 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Algemeen / Huurdersproblemen

Reageer:

Ben jij onlangs gescheiden en kun je geen betaalbare huurwoning vinden? Reageer!
Deel jouw ervaring

Niels van Nimwegen

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Uitzendingen

Ouderenwoningen

zondag 11 december 2016

Ouderen kampen met grote woonproblemen. Nu zorginstellingen sluiten of krimpen, moeten zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar er blijkt een groot tekort aan betaalbare aangepaste woningen.

Bekijk uitzending

Huurproblemen

zondag 22 mei 2016

Het overheidsbeleid richt zich tegen het scheefwonen. Wie genoeg verdient, kan niet meer in de sociale huurrector terecht. Maar is er voor deze mensen dan wel een goed alternatief?

Bekijk uitzending

Energielabels

zondag 03 april 2016

Hoe onbegrijpelijke energielabels huurprijzen volstrekt ondoorzichtig maken. Een beter label betekent een hogere huur, want de huurder betaalt minder stookkosten. Maar is dat altijd terecht?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Dit onderzoek is in handen van

Niels van Nimwegen

Verslaggever

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur