Geweld tegen hulpverleners

Veiligheid en handhaving

Politieagent Joeri wordt bewusteloos geslagen terwijl hij aan het werk is. Een maand lang zit hij thuis. Het is een gebeurtenis met een grote impact voor hem. Daarom vindt hij het onbegrijpelijk dat de dader er volgens hem makkelijk vanaf komt. Hij krijgt een taakstraf. “Iedereen roept dat je van hulpverleners af moet blijven én dat dit zwaarder bestraft moet worden. Dan kan ik dit niet rijmen.” 

 

Geweld tegen hulpverleners is niets nieuws. Al jarenlang probeert de overheid wat te doen aan de agressie waar mensen met een publieke functie mee te maken krijgen. Er zijn grote publiekscampagnes geweest en strengere straffen, maar het lijkt niet te helpen. Nog steeds ervaren veel hulpverleners regelmatig geweld tijdens hun werk. Zeker nu in coronatijd de maatregelen aangescherpt worden. Hoe kunnen we als samenleving het probleem indammen?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Opnames

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte

11 tips

ontvangen

Veiligheid en handhaving / Geweld tegen hulpverleners

Help mee met dit onderzoek!

De komende weken doen wij onderzoek naar geweld tegen hulpverleners. Wat is de invloed van de coronacrisis op het toenemende geweld? En welke maatregelen worden genomen om dit écht tegen te gaan? Ben jij ook een hulpverlener en slachtoffer van geweld en intimidatie? Of heb je een andere tip? Laat van je horen!
Deel jouw ervaring

Miranda Grit

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl