Doorwerken tot 67

Werk en inkomen

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. 

 

Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

382 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Laatste ontwikkelingen

vrijdag 08 december 2017

 

Nog geen week na onze uitzending bepleit het CPB een tijdelijk extra groot budget voor de om- en bijscholing van oudere werkenden. Die groep kon zich niet goed voorbereiden op de hogere AOW-leeftijd. Vooral lager opgeleiden en de laagst betaalden hebben gezondheidsproblemen, een zwakker arbeidsmarktpositie en het financieel zwaar. Wat te doen om hen te helpen de verlengde periode werkend door te komen? Een aanpassing van de verhoging van de AOW-leeftijd is volgens het CPB heel kostbaar. Vandaar hun tweede optie: meer omscholingsgeld.

Update van

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Toon meer ontwikkelingen

Werk en inkomen / Doorwerken tot 67

Oproep: we zoeken naar 45-plussers met ervaring met omscholing

Wil je omscholen om je kansen te vergroten? Dan willen wij graag weten of dat wel of niet lukt. Wat heeft je wél geholpen. Of, tegen welke obstakels liep je aan?
Deel jouw ervaring

Yvonne Verkaik

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

55-plus en werkloos

zondag 03 december 2017

We moeten allemaal langer doorwerken, maar 55-plussers komen moeilijk aan een baan. Biedt omscholing dan een uitweg? Of is dat zinloos en moeten we ze een basisinkomen geven?
Bekijk uitzending

Doorwerken tot 67

zondag 22 oktober 2017

De AOW-leeftijd is opgehoogd naar 67 jaar. Voor mensen met een zwaar beroep zoals stratenmaker is het maar de vraag of ze het volhouden tot die leeftijd. Wat moeten ze doen om gezond de AOW te halen?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Veelgestelde vragen

Er wordt vooral gesproken over fysiek zware beroepen, maar beroepen met veel mentale druk kunnen vooralsnog ook als zware beroepen worden beschouwd. Er zijn namelijk nog geen concrete criteria. De politiek, de vakbonden en de werkgevers lijken er niet uit te komen om het begrip ‘zwaar beroep’ te definieren of af te bakenen.

Dit onderzoek is in handen van

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

Yoran ter Voert

Stagiair

yoran.tervoert@kro-ncrv.nl