De vitale beroepen

Gezondheid en zorg

De Rijksoverheid heeft in de corona-crisis een groot aantal beroepen als cruciaal bestempeld. Uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk thuiswerkt, maar wie een cruciaal beroep heeft, werkt gewoon door. Denk aan de zorg, defensie, politie, supermarkten, transport van voedsel, brandstoffen, en medicijnen. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Wie gewoon doorwerkt moet zich houden aan de regels die zijn opgesteld. Maar kan dat altijd? Kun je in een GGZ-instelling medicatie toedienen, en anderhalve meter afstand bewaren? En als het contact minimaal moet zijn om besmetting te voorkomen, kun je dan nog wel mensen helpen, of goed behandelen? Loopt de geestelijke gezondheidszorg niet enorme achterstanden op omdat de behandeling is teruggeschroefd of zelfs stilgelegd? En wat betekent dat voor de patiënten?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Opnames

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op maandag 18 mei 22:15u, NPO2

93 tips

ontvangen

Gezondheid en zorg / De vitale beroepen

Corona in de GGZ

Wat betekent de coronacrisis voor de geestelijke gezondheidszorg? Krijgen psychiatrische patiënten die thuis zitten wel voldoende zorg en worden ze op tijd geholpen? Werk jij in de GGZ? Vertel ons hoe jij omgaat met corona!
Deel jouw ervaring

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Uitzending terugkijken: GGZ tijdens corona

maandag 18 mei 2020

Wat betekent corona voor de geestelijke gezondheidszorg? De Monitor volgt behandelaars en patiënten tijdens de coronacrisis. Hoe gaat het met ze?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

Thijs Boelens

Verslaggever

Thijs.boelens@kro-ncrv.nl