De vitale beroepen

Algemeen

De Rijksoverheid heeft in de corona-crisis een groot aantal beroepen als cruciaal bestempeld. Uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk thuiswerkt, maar wie een cruciaal beroep heeft, werkt gewoon door. Denk aan de zorg, defensie, politie, supermarkten, transport van voedsel, brandstoffen, en medicijnen. 

Wie gewoon doorwerkt moet zich houden aan de regels die zijn opgesteld. Maar kan dat altijd? Kun je in een GGZ-instelling medicatie toedienen, en anderhalve meter afstand bewaren? En als het contact minimaal moet zijn om besmetting te voorkomen, kun je dan nog wel mensen helpen, of goed behandelen? Loopt de geestelijke gezondheidszorg niet enorme achterstanden op omdat de behandeling is teruggeschroefd of zelfs stilgelegd? En wat betekent dat voor de patiënten?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte

47 tips

ontvangen

Algemeen / De vitale beroepen

De vitale beroepen en de corona-maatregelen

De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan zijn begrijpelijk, maar kunnen botsen met de praktijk. Merkt u dat ook? Moet u af en toe tegen de regels in veel contact hebben met mensen? Is het wel mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Is het wenselijk om sociaal contact te vermijden in beroepen als de zorg? Laat het ons weten.
Deel jouw ervaring

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl