Crisis in het ziekenhuis

Gezondheid en zorg

Nederlandse ziekenhuizen kampen met personeelstekorten. Met name gespecialiseerd verpleegkundig personeel, werkzaam op bijvoorbeeld de intensive care of in de OK, is moeilijk te vinden. Met alle gevolgen van dien. Zo zal het gebrek aan verpleegkundigen leiden tot uitstel van operaties of noodgedwongen verplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen, blijkt uit een peiling van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) eerder dit jaar. 

 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen sloot deze zomer al vier operatiekamers. En ze zijn niet de enige, ook andere ziekenhuizen in het land worstelen met de schaarse hoeveelheid personeel. Welke gevolgen heeft dit voor het ziekenhuispersoneel en de patiënt? We willen antwoord op die vraag in ons onderzoek Crisis in het ziekenhuis.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte

35 tips

ontvangen

Gezondheid en zorg / Crisis in het ziekenhuis

Help ons verder met dit onderzoek!

Wij zijn benieuwd hoe de ziekenhuiszorg is geregeld in Nederland. Werk jij op een IC of een OK en ga je gebukt onder de werkdruk? Of valt het bij jullie in het ziekenhuis juist heel erg mee? Ben je bestuurder van een ziekenhuis en wil je uitleggen hoe jullie omgaan met het personeelsgebrek? Of ben je patiënt en moest je noodgedwongen naar een ander ziekenhuis voor een operatie of werd deze uitgesteld? We horen graag je verhaal!
Deel jouw ervaring

Yvonne Verkaik

Redacteur

Deel jouw ervaring

Deel dit onderzoek


Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Dit onderzoek is in handen van

Yvonne Verkaik

Redacteur

Anne de Blok

Verslaggever

Huub Floor

Verslaggever

Judith Meulendijks

Redacteur

Nina van Nieuwkoop

Redactie