Burger versus Overheid

Veiligheid en handhaving

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse ‘gifbuizen’. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden in Brabant en Limburg.

De ondergrondse buisleidingen
moeten gevaarlijke stoffen gaan transporteren van de chemische industrie in Limburg naar Rotterdam. Het is ‘nog maar een plan’ verzucht een omwonende maar je weet hoe dát gaat in Nederland. Uit alle macht probeert een groepje burgers de plannen van tafel te krijgen, maar tot nu toe tevergeefs.

Hoe gaat de overheid om met dit complexe dossier waar pijpleidingen vol gevaarlijke chemische stoffen, belangen van de zware industrie en bezorgde burgers de hoofdrol spelen?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Research

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 07 april 22:40u, NPO2

136 tips

ontvangen

Veiligheid en handhaving / Burger versus Overheid

Help mee met het onderzoek: Burger versus Overheid

Woon je op de route tussen Laarbeek en Echt-Susteren waar volgens het plan buisleidingen gaan komen die Chemelot verbinden met de Rotterdamse haven? Wat vind je hiervan? Of heb je op een andere manier te maken met dit indicatieve tracé? Laat het ons weten en vul het tipformulier in.
Deel jouw ervaring

Judith Meulendijks

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Ondergrondse buizen

zondag 07 april 2019

Je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Hoe gaat de overheid om met het protest van burgers?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl