Alternatieve behandelingen

Algemeen

Reguliere behandelingen en medicijnen bieden bij veel klachten vaak geen uitkomst, of hebben stevige bijwerkingen. Duizenden Nederlanders maken daarom gebruik van alternatieve geneeskunde om een oplossing of verlichting van hun klachten te vinden. Maar veel van die alternatieve behandelingen zijn niet bewezen en het is maar de vraag of ze werken. Vaak zijn ze ook duur en worden ze niet vergoed. 

 

Neurofeedback is zo’n alternatieve behandeling. Door je hersenen te trainen zouden ADHD, symptomen van autisme, epilepsie, depressie en slaapproblemen met succes aangepakt kunnen worden. Bij tientallen bedrijven kun je terecht voor 50 tot 110 euro per behandeling. Die behandelingen worden aangeprezen als bewezen effectief. 

 

De Monitor onderzoekt wie er baat heeft bij deze alternatieve behandelingen en bekijkt hoe de bedrijven die het aanbieden reclame maken voor hun praktijk. Heb jij ervaring met neurofeedback, deel dan jouw verhaal met ons!

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Research

Wij zoeken mensen met ervaring met neurofeedback. Ben jij een behandelaar die neurofeedback inzet, of heb je er zelf gebruik van gemaakt? Neem dan contact met ons op een deel jouw verhaal.

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op maandag 30 maart 22:25u, NPO2

62 tips

ontvangen

Algemeen / Alternatieve behandelingen

Ervaring met neurofeedback

Heb jij ervaring met neurofeedback of zet je neurofeedback in in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!
Deel jouw ervaring

André Nelis

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Werkt neurofeedback of is het hocus pocus?

maandag 30 maart 2020

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Je hersengolven trainen door neurofeedback tegen slapeloosheid, burn-out en adhd. Talloze bedrijfjes bieden neurofeedback aan. Maar werkt het?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

André Nelis

Redacteur

Andre.nelis@kro-ncrv.nl

Huub Floor

Verslaggever

huub.floor@kro-ncrv.nl