Agressie in de zorg

Gezondheid en zorg

‘Het geweld tegen ons wordt steeds heftiger,’ mailt Marie-Louise ons. Zij werkt als verpleegkundige op een gesloten psychiatrische afdeling in het midden van het land. Net als zij krijgen veel zorgmedewerkers in Nederland met agressie te maken, zo’n 52 procent blijkt uit onderzoek van TNO. Maar wat zijn de verhalen die achter deze cijfers schuil gaan? Wij komen graag in contact met mensen die in de geestelijke gezondheidszorg werken en hier ervaring mee hebben! 

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Uitzending

De uitzending over agressie en geweld tegen hulpverleners in de psychiatrie is bijna af. Kijk dinsdag naar het resultaat!

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op dinsdag 24 april 2018 om 21:25  NPO2

247 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Gezondheid en zorg / Agressie in de zorg

Geweld tegen zorgverleners

Jaarlijks is dertig tot veertig procent van het personeel in psychiatrische instellingen het slachtoffer van fysiek geweld. Wij zijn benieuwd welke verhalen er achter deze cijfers schuil gaan. Werk jij in de geestelijke gezondheidszorg en heb jij in je werk last of last gehad van fysieke of verbale agressie op de werkvloer? We komen graag met je in contact!
Deel jouw ervaring

Marjolein Schut

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Agressie tegen hulpverleners in de psychiatrie

dinsdag 24 april 2018

Hulpverleners in de psychiatrie krijgen regelmatig te maken met agressie door patiënten. Zij vinden dat er een grens zit aan wat zij kunnen tolereren. Heeft het zin om strenger te straffen?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl