Ons onderzoek begint bij jou!

Vanaf 13 januari elke zondag om 22.40 uur op NPO 2.

Algemeen / Krimpgebieden

Help mee met het onderzoek over krimpgebieden!

Help ons mee met het onderzoek: Woon jij in een krimpgebied en dreigen cruciale voorzieningen uit het dorp te verdwijnen of is het inmiddels al gebeurd? Ben je bestuurder die worstelt met de gevolgen van een krimpende bevolking? Of doe je er juist alles aan om jouw dorp of gemeenschap leefbaar te houden? Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Miranda Grit

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Volgende uitzending

Uitzichtloze schulden?

Een grote groep Nederlanders zit diep in de schulden en komt daar maar lastig vanaf. Want de meest effectieve schuldenregeling is voor sommigen onbereikbaar. Hoe kan dat?

Alles over dit onderzoek
zondag 28 april 22:40, NPO2

Sander uit Groningen is het zat

Onderzoek: Heel Holland zakt

Sander verruilde 12 jaar geleden zijn woonboot in Amsterdam voor een historische boerderij in Groningen. Er was niks aan de hand, tot er in 2012 een grote aardbeving plaatsvond. Hij heeft zélf al 100.000 euro aan reparatiekosten moeten betalen. 'Ik ben woest. Je wordt niet gehoord, je wordt niet geholpen. Men doet maar.’

Lees meer over ons onderzoek Verzakte Huizen

Laatste artikelen

Natuur en milieu / Treintrillingen

Schade langs het spoor: zijn treinen de boosdoener of simpelweg de druppel?

woensdag 24 april 2019

Gezondheid en zorg / Mantelzorg

‘Als mantelzorgers zouden staken, dan ligt heel Nederland plat’

woensdag 24 april 2019

Ga naar alle artikelen

Deel jouw ervaring en help ons verder!

De Monitor werkt aan de hand van tips en ervaringen van het publiek, want samen weten we meer. De Monitor kaart maatschappelijke problemen aan en onderzoekt hoe die kunnen ontstaan. We waarderen je mening, maar we zijn vooral benieuwd naar jouw ervaring.

Deel jouw ervaring

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Deel jouw ervaring

Over De Monitor

Monitor is het onderzoeksjournalistieke platform van KRO-NCRV. Wij onderzoeken maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Een eigentijdse vorm van journalistiek: crowdsourcing. De Monitor snijdt maatschappelijke thema’s aan als zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. Samen met jullie tips proberen we misstanden op te sporen en bij te dragen aan verandering.

Meer over De Monitor
Maak kennis met het team