Zwarte lijst zorgverleners opnieuw aangepast als gevolg van onze uitzending

vrijdag 24 april 2015 Leestijd: 1 min.

Site BIG-register /

Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

vrijdag 24 april 2015 Leestijd: 1 min.

Het BIG-register heeft wederom informatie aangepast over tandartsen die in het Verenigd Koninkrijk op de vingers zijn getikt en in Nederland als onberispelijk in het register stonden. Dat is een uitvloeisel van de uitzendingen die wij gemaakt hebben waarin wordt aangetoond dat het BIG-register onzorgvuldig en incompleet is. Daardoor zijn er nu opnieuw twee tandartsen toegevoegd aan de ‘zwarte lijst’ van zorgverleners.

Eerdere aanpassingen

Na onze eerste uitzending werd tandarts Veizi al doorgehaald, later volgden nog twee tandartsen die een beroepsverbod opgelegd kregen. Dit jaar haalde het register nog de horrortandarts Mark van N. door nadat wij daar aandacht aan besteedden.

Het CIBG, dat het BIG-register beheert, laat ons weten opnieuw aanpassingen gedaan te hebben:

‘Er zijn op basis van de lijst enkele zorgverleners getraceerd die in het BIG-register staan. Van deze zorgverleners is in het Verenigd Koninkrijk de bevoegdheid om het beroep uit te oefenen tijdelijk gedeeltelijk beperkt. Deze bevoegdheidsbeperkingen zijn verwerkt in het BIG-register.’

Omdat het BIG-register na de problemen met Veizi en de twee tandartsen met een Brits beroepsverbod niet voor nog meer verrassingen wilde komen te staan, vroegen ze hun Britse evenknie de GDC om meer informatie. Het BIG-register ontving een lijst met alle tandartsen die ooit in Groot-Brittannië een gehele of gedeeltelijke bevoegdheidsbeperking kregen opgelegd.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek