Windmolens in de Veenkoloniën: help ons met het onderzoek!

woensdag 09 september 2015 Leestijd: 1 min.

NCRV Altijd Wat windmolen extra SD-i /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

woensdag 09 september 2015 Leestijd: 1 min.

In ons dossier Inspraak: Burger versus overheid verdiepen we ons in de situatie rond het geplande windpark in de Veenkoloniën in Oost-Drenthe. De gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze krijgen volgens de huidige plannen samen voor 150 megawatt aan windmolens op hun land. Gemeenten zijn tegen, provincie is tegen, veel omwonenden zijn tegen. Toch lijkt niets het park nog tegen te kunnen houden.

Onze vragen

Hoe kan dat? Hebben burgers inderdaad niets in te brengen over de komst van dit park? Of hebben ze juist alle ruimte gekregen? En wat is er met hun suggesties gedaan?

Uw hulp

Om die vragen te beantwoorden, roepen we uw hulp in. Bent u een bewoner van de regio? Of bent u deskundig op het gebied van inspraak? Dan willen we u vragen mee te kijken naar ons onderzoek. Zo hopen we onze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

De feiten op een rij

Om een beter beeld te krijgen van de besluitvorming rond dit windpark hebben we de feiten op een rij gezet in een factsheet. Van 2008 toen het Nationaal Plan van Aanpak Windenergie werd gepresenteerd, tot nu. In dit document vindt u de plannen, rapportages en onderzoeken van de afgelopen 8 jaar.

Bekijk de factsheet en mail uw reacties naar Sietze.vanLoosdregt@kro-ncrv.nl of Bastiaan.Hetebrij@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek