Windenergie: hoe voorstanders tegenstanders werden

woensdag 11 november 2015 Leestijd: 1 min.

Greet Wilrycx was voor windmolens, tot ze er stonden /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

woensdag 11 november 2015 Leestijd: 1 min.

Greet Wilrycx is altijd een voorstander van windenergie geweest. Ze stond zelfs te juichen bij de opening van het windpark in de polder de Hoevensche Beemden. Geen probleem dus zou je zeggen, om windmolens in haar polder te plaatsen. Toch is Wilrycx inmiddels een van de felste tegenstanders van de molens in het Brabantse Hoeven. We spraken haar voor onze komende uitzending in het dossier Inspraak over de winnaars en verliezers van windenergie.


Volgens Wilrycx kunnen we niet om windenergie heen. ‘Op een gegeven moment moet je ergens anders je energie vandaan halen’.

De overlast die Wilrycx ervaart van de molens op zo’n 750 meter van haar huis, is volgens Wilrycx ook redelijk beperkt. Al wordt haar zoon soms wakker van het geluid zegt ze: ‘Als ’t oostenwind is, met mooi weer, dan heb je er toch wel veel lawaai van als ze op volle toeren draaien.’

Hoe kan het dat een fervente voorstander van windenergie, die naar eigen zeggen ook amper overlast heeft van de molens, nu zo fel tégen de molens in haar polder is? Kijk komende zondag naar De Monitor, om 22:40 uur op NPO2.

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek