Wie heeft ervaring met SDW in Rotterdam, het re-integratiebedrijf waar Pieter werkte?

dinsdag 29 september 2015 Leestijd: 0 min.

papier prikken_1 /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

dinsdag 29 september 2015 Leestijd: 0 min.

Pieter Wondergem, tipgever in ons dossier Sociale Dienst, moet naar verwachting nog enkele weken wachten op het advies van de Algemene Bezwaarschriften Commissie van de gemeente Rotterdam, waar hij op 18 september voor verscheen. Pieter blijft aandringen op openbaring van het bedrag dat zijn tegenprestatie in de Bijstand heeft gekost. De gemeente blijft weigeren inzage te geven in de facturen van SDW, het bedrijf dat Pieter in zijn tegenprestatie moest begeleiden. De commissie bestudeert momenteel de patstelling tussen beide partijen.

Wondergem, een 61-jarige voormalig ondernemer met bijstand, moest 15 weken papier prikken om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hij deed zijn tegenprestatie bij re-integratiebedrijf SDW. Wij gaan door met ons onderzoek en hebben ondertussen de volgende vraag:

Wie heeft ervaring met SDW uit Rotterdam en kan ons meer over vertellen over het re-integratiebedrijf? Tip de redactie!

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

541 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek