Wethouder: ‘Inmiddels hebben alle 150 mensen die zonder huishoudelijke ondersteuning zaten weer hulp’

vrijdag 26 februari 2016 Leestijd: 1 min.

teun bellend /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

vrijdag 26 februari 2016 Leestijd: 1 min.

De 85-jarige Annie Schaap zat vier weken zonder huishoudelijke ondersteuning. En ze was niet de enige. Eerder spreken we voor het dossier Zorg in de gemeente ook andere bewoners van Groningen die zonder hulp zitten. Inmiddels zijn de problemen opgelost zo vertelt wethouder Ton Schroor als we hem bellen voor een reactie.

Volgens de wethouder wordt de gemeente in januari plotseling geconfronteerd met een probleem. ‘Wat ons heeft verrast, is dat er blijkbaar 150 mensen al een aantal weken geen huishoudelijk verzorging kreeg, zonder dat wij als gemeente daarvan door de aanbieder op de hoogte zijn gesteld.’ Schroor zegt dat de gemeente sinds het bekend worden van het probleem adequaat heeft opgetreden:

‘We hebben alle mensen gebeld en iedereen heeft weer hulp.’

Excuses
De wethouder is van mening dat excuses van zijn kant hier echter niet op zijn plaats zijn, want voor excuses moet je iets verkeerd hebben gedaan aldus Schroor. ‘Je kunt je excuses pas aanbieden als je zelf ook een fout hebt gemaakt, dat is hier niet het geval. Wat ik wel vind, is dat het heel erg vervelend is,’ aldus de wethouder. Volgens hem is de aanbieder verantwoordelijk voor de te leveren hulp en heeft de gemeente er alles aan gedaan om de problemen op te lossen toen ze aan het licht kwamen.

We bellen met de wethouder om te vragen of hij zich wel verantwoordelijk voelt voor de ontstane problemen? Had hij het kunnen voorkomen? En hoe garandeert hij dat dit in de toekomst niet nog een keer gebeurd? En presentator Teun van de Keuken vraagt hem nogmaals om sorry te zeggen.


**Zorg in de gemeente**
Meer over huishoudelijke thuisondersteuning en de problemen in de branche komende zondag in De Monitor, 22:35 uur, NPO2. Ook een tip? Mail ons: [demonitor@kro-ncrv.nl](mailto:demonitor@kro-ncrv.nl)

Lees meer over

Gezondheid en zorg Zorg in de gemeente
Verkenning Research Opnames Uitzending

206 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoeken we of de kwaliteit van de zorg verbetert of verslechtert nu de gemeenten verantwoordelijk zijn. We onderzoeken de gevolgen voor cliënten met een ...
Alles over dit onderzoek