Wethouder Gouda: ‘Het is geen veiling, we kijken naar de zorgvraag en kwaliteit’

vrijdag 19 februari 2016 Leestijd: 1 min.

wethouder Gouda /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

vrijdag 19 februari 2016 Leestijd: 1 min.

‘We kijken niet alleen naar de prijs, maar zeker ook naar kwaliteit in de gemeente Gouda,’ dat vertelt wethouder Zorg en Welzijn Laura Werger ons als we bij haar langs gaan voor het dossier Zorg in de gemeente. We vragen haar om een reactie op ons eerdere bericht waarin we een thuishulpaanbieder spreken die uitlegt dat er wekelijks een soort ‘veiling' van cliënten die huishoudelijke ondersteuning plaatsvindt in de stad.

‘We kijken ook naar de voorkeur van de cliënt en mensen zijn in Gouda tevreden over hun ondersteuning. De prijs is een onderdeel,’ aldus de wethouder. Werger ziet geen kwaad in de huidige gang van zaken. Dit ziet Jeroen van de Oever van de thuishulpaanbieder anders. ‘Het is een systeem dat op de korte termijn de laagste prijs oplevert, met het grootste voordeel voor de gemeente. Lijkt het. Maar op de lange termijn deze sector volstrekt uitholt,’ aldus Van den Oever.

Cliënten die geveild worden als een bosje bloemen? Een sector die wordt uitgehold? Onze presentator Teun van de Keuken gaat bij Wegner langs en vraagt nog even door.


Onderzoek Zorg in de gemeente
Volgende week zondag 28 februari meer over de huishoudelijke thuisondersteuning in de uitzending van De Monitor. 22:35 uur, NPO 2. Tips en opmerkingen kun je via het [TIP_FORMULIER_LINK] kwijt of door een tip insturen te sturen.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Zorg in de gemeente
Verkenning Research Opnames Uitzending

206 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoeken we of de kwaliteit van de zorg verbetert of verslechtert nu de gemeenten verantwoordelijk zijn. We onderzoeken de gevolgen voor cliënten met een ...
Alles over dit onderzoek