Werknemer autobedrijf: 'Vast contract geeft mij veilig gevoel'

dinsdag 24 januari 2017 Leestijd: 1 min.

Kim Karsten /

Auke Schouwstra

editor

@Auke Schouwstra

dinsdag 24 januari 2017 Leestijd: 1 min.

'Ik vind een vast dienstverband heel erg fijn. Het geeft mij een veilig gevoel. Je hoeft niet telkens op zoek, dit bedrijf loopt goed dus ik hoef niet bang te zijn dat mijn baan wegvalt. Ik hoef er niet over na te denken hoe ik mijn huis betaal.’

Kim Karsten is medewerker in het enorme onderdelenmagazijn van autobedrijf Nissan Europa, in Amsterdam. We spreken haar bij het opnemen van een korte video voor de uitzending van Het Monitor Debat over de arbeidsmarkt.

Vast contract

Kim boft, want haar werkgever Nissan geeft de werknemers in dit magazijn bij voorkeur een vast contract. De gewoonte om tegenwoordig werknemers steeds vaker tijdelijke contracten te geven, noemt haar werkgever 'een hype'. Het onderwerp is: de arbeidsmarkt. Kim is enorm blij met de filosofie van haar baas om te kiezen voor een vaste relatie met werknemers.

Meer flexwerk of juist vast contract?

Maandag neemt Nissan deel aan het eerste Monitor-Debat in aanloop naar de landelijke verkiezingen op 15 maart. De discussie zal gaan over de arbeidsmarkt: meer flexwerk of juist iedereen een vast contract? Om 21:00 op NPO2.

Heb jij een vast contract en wil je meepraten in de uitzending? Meld je: demonitor@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Werk en inkomen Debat arbeidsmarkt
Verkenning Research Opnames Uitzending

78 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Auke Schouwstra

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het Monitor Debat is een nieuw tv-programma van de makers van De Monitor. In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week met jou over maatschappelijke thema’s. He...
Alles over dit onderzoek