'Werkgevers gebruiken soms de klacht om iemand weg te werken'

vrijdag 02 februari 2018 Leestijd: 2 min.

Ongewenst gedrag op de werkvloer / ANP foto

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

vrijdag 02 februari 2018 Leestijd: 2 min.

Een klacht indienen over seksuele intimidatie of over een pestende collega loopt niet altijd goed af voor de klager. Maar ook worden werknemers die verantwoordelijk zijn voor dat gedrag wel eens onevenredig zwaar gestraft. ‘Werkgevers gebruiken soms de klacht om iemand weg te werken,’ zeggen Alie Kuiper en Willeke Bezemer.

Bezemer en Kuiper zijn specialist in de aanpak van ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie. We spreken ze voor ons onderzoek Ongewenst gedrag op de werkvloer.

Aanpak klachten

‘Klachten worden niet altijd goed opgepakt,’ constateert Kuiper. Daar kunnen diverse redenen voor zijn. ‘Leidinggevenden weten niet altijd hoe te handelen. En niet zelden vinden ze dat medewerkers dit soort zaken zelf moeten oplossen.’

Werkgevers lossen de verstoorde arbeidsverhoudingen ook wel op door niet de dader, maar het slachtoffer over te plaatsen. Of – in een enkel geval -  zelfs te ontslaan. In die gevallen pakt het slecht uit voor werknemers die melding maken van seksuele intimidatie door een collega. Vooral als de dader een leidinggevende is met een belangrijke positie in een organisatie.

Sociale positie

Iemand met een uitvoerende functie is in de praktijk gemakkelijker te vervangen dan een leidinggevende. Bij maatregelen vanwege verstoorde verhoudingen op het werk zie je dat terug. Oók als die te maken hebben met seksuele intimidatie. ‘Degene die het makkelijkst te vervangen is, moet vaak als eerste weg. Je ziet dan dat de maatregel afhangt van iemands sociale positie,’ zegt Kuiper.

Dus al staat een klager in zijn gelijk en is seksuele intimidatie aangetoond, dan nog is het niet altijd vanzelfsprekend dat een passende maatregel aan de dader wordt opgelegd. En soms willen werkgevers al langere tijd van een werknemer af. In zo’n situatie kan het hem goed uitkomen om de verstoorde verhoudingen te gebruiken om de klagende collega over te plaatsen naar een andere afdeling. Óf zijn of haar contract niet te verlengen.

‘Als je iemand kwijt wilt, vind je altijd wel wat’Willeke Bezemer

Dubbel de dupe

Kuiper: ‘Melders krijgen ook wel eens te maken met ‘secundaire victimisatie’. Ofwel: zij worden dubbel gestraft.’ Zij zijn al slachtoffers van seksuele intimidatie, maar worden daarna vaak nog een keer gestraft omdat zij hun mond open hebben gedaan.

Willekeur

Kuiper deed in 2017 onderzoek naar de behandeling van signalen en klachten over ongewenste omgangsvormen op het werk. Zij constateerde grote verschillen hoe werkgevers omgaan met slachtoffers van ongewenste omgangsvormen. Maar ook daders krijgen te maken met willekeur.

‘Stel dat er sprake is van een pittige klacht die gegrond wordt verklaard. Het komt voor dat de ene medewerker die zich misdroeg strafontslag krijgt en een ander een riante vertrekregeling,’ vertelt Kuiper.

‘Zo werd in een organisatie een kaderlid van een vakbond door een vrouw beschuldigd van seksistische opmerkingen en dat werd door het bedrijf aangegrepen om meneer meteen op non-actief te stellen,’ geeft Kuiper als voorbeeld. ‘Hierdoor zouden ze geen last meer van hem hebben bij een conflict over een reorganisatie.’ Een ‘disproportionele’ zware maatregel vindt Kuiper. ‘Een corrigerend gesprek of waarschuwing zou hier beter op zijn plaats zijn geweest.’

Werkgevers behandelen slachtoffers en daders dus niet altijd op een gelijkwaardige manier. Kuiper: ‘Werkgevers hoeven in feite geen gelijkheidsbeginsel toe te passen in dit soort situaties. Het wettelijk kader ontbreekt daarvoor.’

Kuiper: ‘De klachtenafhandeling is dé lakmoesproef voor managers. Een klacht moet ook een leereffect hebben, maar nogal wat organisaties willen een klacht graag zien als één rotte appel en daarna gaat het boek dicht.’

Lees meer over

Werk en inkomen Ongewenst gedrag op de werkvloer
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Verkenning

Op dit moment ben ik al jullie tips aan het verzamelen. Weet jij meer over dit onderwerp of heb je een tip voor mij? Ik hoor het graag!

Deel jouw ervaring 15 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op dinsdag 06 maart 21:30u, NPO2

109 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Werk en inkomen / Ongewenst gedrag op de werkvloer

Oproep

Heb je te maken met (seksuele) intimidatie of pestgedrag door een of meerdere collega’s. Of ben je werkgever en wil je reageren? Meld je bij ons.
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Marjolein Schut Redacteur

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Lees verder
@schut_marjolein

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In de nasleep van de affaire rond Hollywoodproducent Harvey Weinstein gaat er nauwelijks een dag voorbij waarop er geen nieuwe beschuldiging van seksueel machtsmisbruik naar buiten komt. Wat o...
Alles over dit onderzoek