Werk jij ‘s nachts in een distributiecentrum? We horen graag hoe dat is

maandag 07 mei 2018 Leestijd: 1 min.

distributiecentrum / ANP

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

maandag 07 mei 2018 Leestijd: 1 min.

We doen het allemaal: online shoppen. Als je vanavond iets bestelt, heb je je pakket de volgende dag in huis. Maar waar we misschien niet bij stil staan is dat ‘s nachts mensen aan het werk zijn om jouw pakketje klaar te maken. Hoe is het om ‘s nachts te werken in een distributiecentrum?

Sinds een paar jaar is het heel normaal dat je niet meer zelf naar de winkel gaat. Je pakt je telefoon, scrollt wat websites af en klikt dan het product aan dat je wil hebben. Langer dan een nacht hoef je er tegenwoordig niet meer op te wachten. Ideaal, toch?

Toch zit er ook een schaduwkant aan het online shoppen: een groot aantal werknemers werkt ‘s nachts om pakjes klaar te maken. Werken tijdens nachtelijke uren is niet gezond: het verhoogt het risico op diabetes en hart- en vaatziekten en veroorzaakt slaapproblemen op korte termijn. Dat blijkt uit een advies van de Gezondheidsraad. Zij hebben onderzoek gedaan naar nachtwerk en adviseren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om nachtwerk waar mogelijk te beperken.

Lees meer over

Algemeen Algemeen
Verkenning Research Opnames Uitzending

1292 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Algemeen / Algemeen

Vertel je verhaal!

Wij willen meer weten over dit nachtwerk. Waarom kies je ervoor en wat doet het met je? Doe jij nachtwerk in een distributiecentrum en wil jij je verhaal vertellen? Of ben jij werkgever in deze sector? Wat voor maatregelen neem je dan voor je werknemers? We horen graag jouw ervaring.
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht h...
Alles over dit onderzoek