Welke tips zoeken wij nog?

zondag 17 januari 2016 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2016-01-17 om 22.05.04 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 17 januari 2016 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet? De komende week leggen we de hand aan onze uitzending over dit onderwerp. Je ziet het zondag 24 januari. Vast meer lezen? Klik hier. Reageren? Mail ons op: tip insturen.

Nieuwe wendingen in onderzoek uitbuiting starters en stagiairs

Na onze uitzending over uitbuiting van starters en stagiairs kregen we veel nieuwe reacties van psychologen en orthopedagogen. Voor onze volgende reportage zijn we op zoek naar meer mensen die ons hun verhaal willen vertellen. Om het onderzoek iets breder te trekken zijn we ook op zoek naar ervaringen uit andere werkgebieden. Wat zijn de ervaringen in bijvoorbeeld de media en de architectenwereld? Wat is jouw ervaring met werkervaringsplekken? Tip ons via tip insturen.

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van ADHD-medicatie verviervoudigd. In Nederland slikken momenteel ruim 250 duizend mensen pillen tegen hyperactiviteit, impulsiviteit of een korte aandachtsspanne. Is deze toename medisch gerechtvaardigd of zijn we doorgedraaid in het vaststellen van ADHD? Wij kregen al heel veel reacties op onze oproep van verschillende kanten. Herken jij je in de verhalen die we optekenden in ons dossier? Of heb je een andere blik op deze problematiek? Meld het ons: tip insturen.

Ook kregen we meerderde reacties over de verslavingszorg en zijn nog op zoek naar meer informatie.

Tips over het kleuteronderwijs

Na onze uitzending over de werkdruk in het basisonderwijs stroomde de mailbox veel met meer dan honderd reacties. We werden getipt over het kleuteronderwijs. ‘Er wordt veel te veel van die kinderen verwacht,’ zo hoorde we van een kleuterjuf die in september stopte na 42 jaar in het onderwijs.

'Het primair onderwijs is bezig de lat hoger te leggen voor kinderen van vier, vijf en zes jaar, maar weet volgens mij eigenlijk zelf niet goed hoe ze kleuters kunnen helpen die lat te halen, waardoor normaal leeftijdsconform kleutergedrag verwordt tot probleemgedrag. Vooral de jongetjes worden daarmee geconfronteerd’, liet een andere expert weten.

Ben je ouder van een kleuter en maak je je zorgen over het onderwijs dat jouw kind krijgt? Of in hoeverre heeft jouw kleuter ‘last’ van de prestatiedruk in de kleuterklas? We horen het graag. Mail: tip insturen.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek