Weekupdate: We zoeken mensen die in de problemen komen op werk door mantelzorg

maandag 04 april 2016 Leestijd: 1 min.

dreamstime_m_38170473 /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

maandag 04 april 2016 Leestijd: 1 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Op 10 april gaat de uitzending over het dossier Letselschade. De afgelopen zes weken hebben we onderzoek gedaan naar mensen die letselschade hebben opgelopen en in de clinch liggen met hun verzekering. Er melden zich tipgevers die lang moeten wachten voordat ze het schadebedrag krijgen uitbetaald. In sommige situaties wordt zelfs ontkend dat het letsel daadwerkelijk is opgelopen bij het ongeval.

Mensen met arbeidsbeperking als ZZP-er

In ons dossier Werken met een beperking onderzoeken we de gevolgen van de participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan een baan moeten helpen. Tipgever Esther meldt zich bij ons. De vrouw van 46 komt maar niet in aanmerking voor een baan omdat ze niet beperkt genoeg zou zijn.

Het blijkt een lastige opgave: met een arbeidsbeperking een baan krijgen toegewezen. Wij zijn op zoek naar mensen met een beperking, die niet aan het werk komen en daarom besluiten om als ZZP-er aan de slag te gaan. Ben jij zo iemand? Of ken jij zo iemand? Laat het ons weten! Mail ons op tip insturen.

Problemen op het werk door mantelzorg

We kennen nu ongeveer twee jaar de participatiesamenleving. Dat betekent onder andere dat we voor hulp terecht moeten bij onze directe naasten. Ondertussen moet er wel gewoon gewerkt worden, want het eigen gezin moet ook worden onderhouden. In het dossier Mantelzorg doen we onderzoek naar hoe werk en mantelzorg samen gaan.

Met de huidige participatiesamenleving kan de druk op de mantelzorger toenemen. Wij zijn voor ons onderzoek op zoek naar mensen die in moeilijkheden komen door het combineren van mantelzorg en werk. Gaat jouw productiviteit achteruit omdat je je op je werk niet goed kan focussen? Laat het ons weten! Mail ons op tip insturen.

Voor een overzicht van al onze onderzoeken klik hier.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek