Weekupdate: We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de dagbesteding

zondag 24 januari 2016 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2016-01-24 om 21.46.37 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 24 januari 2016 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

De uitzending van volgende week zondag staat in het teken van ons onderzoek 'Digitaal Doolhof'. We onderzoeken tegen welke problemen mensen aanlopen als er fouten in de computersystemen van de overheid sluipen. Veel tipgevers lopen vast door ICT-problemen bij de Belastingdienst waardoor zij hun toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag, mislopen. Zo woont Ingrid Orsel volgens de Belastingdienst samen met meneer Lucan, een man die ze niet kent. Hun inkomens worden opgeteld, waardoor Ingrid minder of geen toeslagen krijgt. Lees meer...

Starters en stagiairs

Na onze uitzending over uitbuiting van starters en stagiairs zijn we voor onze volgende reportage op zoek naar meer mensen die ons hun verhaal willen vertellen. Om het onderzoek iets breder te trekken zijn we ook op zoek naar ervaringen uit andere werkgebieden. Wat zijn de ervaringen in bijvoorbeeld de media en de architectenwereld? Wat is jouw ervaring met werkervaringsplekken? Tip ons via tip insturen.

Ook kregen we meerderde reacties over de verslavingszorg en zijn nog op zoek naar meer informatie.

Dagbesteding vier keer zo duur?

Na de uitzending over de onafhankelijkheid van het keukentafelgesprek krijgen we veel reacties van zorgmedewerkers, zorgvragers en mantelzorgers. Ook de 73-jarige Herman Peek neemt contact met ons op. Hij vraagt zich af hoe het kan dat de dagbesteding van zijn vrouw met ingang van dit jaar zoveel duurder wordt. In plaats van 227,20 euro moet hij nu ineens 858,40 euro per 4 weken gaan betalen.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de dagbesteding. Zijn in jouw gemeente de kosten ook gestegen? Of werk je in de dagbesteding en merk je dat het aantal aanmeldingen terugloopt? Tips en ervaringen zijn welkom! Mail ons op tip insturen.

Tips over het kleuteronderwijs

De vele reacties na onze uitzending over werkdruk in het Onderwijs legden we vorige week voor aan staatssecretaris Sander Dekker. Hij riep daarop leraren op om 'met ideeën te komen over het terugdringen van de administratieve rompslomp'.

Ondertussen focussen we ons meer op het kleuteronderwijs. We kregen al veel reacties binnen van ouders en kleuterjuffen. Onder andere dat ze wars zijn van alle methodes waarmee ze moeten werken. 'Kleuteronderwijs moet kunnen inspringen in de momenten van een dag,’ zo stellen zij. Wij willen weten wat jouw ervaringen zijn met dit soort methodes in het kleuteronderwijs? We horen het graag. Mail: tip insturen.

Fotocredit: archiefbeeld Dreamstime

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek