Weekupdate: Tip ons over 'wurgcontracten' scholieren of stijgende kosten dagbesteding

zondag 31 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2016-01-31 om 22.04.50 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 31 januari 2016 Leestijd: 1 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

De uitzending van volgende week zondag staat in het teken van ons onderzoek Uitbuiting Starters en Stagiairs. In onze eerste uitzending werd duidelijk dat in populaire studierichtingen veel pas afgestudeerden niet aan een baan komen. Dat werpt nieuwe vragen op: is er eigenlijk controle of opleidingen wel aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt?

En doen opleidingen zelf arbeidsmarktonderzoek? Of zijn zij zelf verantwoordelijk voor de inhoud van het onderwijs en het aantal studenten op de opleidingen? We leggen deze vragen ook voor aan minister Jet Bussemaker.

**Haar reactie zie je zondag 7 februari in de uitzending. Meer over het onderzoek lees je [hier](http://demonitor.ncrv.nl/uitbuiting-starters-en-stagiairs)**.

Top-tip wurgcontracten

het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) meldt ons dat middelbare scholen voorwaarden stellen aan eindexamenleerlingen om deel te mogen nemen aan het eindexamen. Wie te veel onvoldoendes scoort mag niet meedoen. Scholen doen dit in de strijd om een zo hoog mogelijk slagingspercentage.

Ben jij of ken jij leerlingen die een dergelijk contract hebben getekend? Of werk je op een school waar eindexamenleerlingen worden uitgesloten bij onvoldoende resultaten? Reageer via het [TIP_FORMULIER_LINK] of mail ons: tip insturen.

Dagbesteding vier keer zo duur?

Na de uitzending over de onafhankelijkheid van het keukentafelgesprek krijgen we veel reacties van zorgmedewerkers, zorgvragers en mantelzorgers. Ook de 73-jarige Herman Peek neemt contact met ons op. Hij vraagt zich af hoe het kan dat de dagbesteding van zijn vrouw met ingang van dit jaar zoveel duurder wordt. In plaats van 227,20 euro moet hij nu ineens 858,40 euro per 4 weken gaan betalen.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de dagbesteding. Zijn in jouw gemeente de kosten ook gestegen? Of werk je in de dagbesteding en merk je dat het aantal aanmeldingen terugloopt? Tips en ervaringen zijn welkom! Mail ons op tip insturen.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek