Weekupdate: Medisch experts gezocht die in opdracht werken voor verzekeraars

zondag 20 maart 2016 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2016-03-18 om 10.56.30 /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

zondag 20 maart 2016 Leestijd: 1 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Volgende week zondag is er geen uitzending vanwege Pasen, maar onze onderzoeken gaan gewoon door en we houden je elke dag op de website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als altijd kunnen we jouw tips en informatie goed gebruiken bij onze onderzoeken. Lees verder hoe jij ons kan helpen.

Medisch experts verzekeraars gezocht

Medisch experts die in opdracht van verzekeraars werken trekken vaak andere conclusies dan experts die verkeersslachtoffers zelf in de arm nemen. Dit kan leiden tot een jarenlange strijd tussen slachtoffer en verzekeraar. Volgens slachtoffers die we spreken, zijn medische experts van de verzekering niet onpartijdig en wordt hun letsel gebagatelliseerd.

Wij zijn benieuwd of dit beeld op daadwerkelijk klopt. Hoe onafhankelijk zijn medische experts eigenlijk? Wij horen graag de andere kant van het verhaal voor ons dossier Letselschade bij ongeval. Wil je reageren op ons onderzoek? Mail: demonitor@kro-ncrv.nl.

Schulden

Voor ons dossier Schulden zoeken we mensen die ervaring hebben met incassobureaus. We willen bijvoorbeeld weten hoe bedrijven voor hun onbetaalde rekeningen incasso inzetten. Doen ze dat zelf of huren ze bedrijven in? Wat voor afspraken over de inning maken ze, en moeten die bedrijven lid zijn van de brancheorganisatie NVI. En natuurlijk de vraag: zijn bedrijven die lid zijn van de NVI wel netter dan bedrijven die niet aangesloten zijn? Meld het ons via tip insturen.

Mantelzorgers onder druk?

Mantelzorg moet de oplossing zijn om de kosten in de zorg enigszins te drukken, maar sinds wij twee jaar geleden kennis hebben gemaakt met de participatiesamenleving lijkt de druk op mantelzorgers steeds meer toe te nemen. We openen een nieuw dossier om te onderzoeken hoe het nu staat met de participatiesamenleving in Nederland, want wordt de druk op de mantelzorger niet te groot? En vragen we niet teveel van werkgevers die steeds meer mantelzorgers de ruimte moeten geven?

Ben jij gestopt met je baan (noodgedwongen of vrijwillig) omdat het niet te combineren was met mantelzorg? Of ben jij werkgever en heb jij te maken met mantelzorgers binnen je bedrijf en weet je niet in hoeverre je daarvoor ruimte moet geven? We horen graag je verhaal voor ons onderzoek naar Mantelzorg. Het mailadres voor tips: tip insturen.

Voor een overzicht van al onze onderzoeken kijk hier.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek