Weekupdate: Heb jij ook problemen met je verhuurder?

zondag 28 februari 2016 Leestijd: 2 min.

teun_04 /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

zondag 28 februari 2016 Leestijd: 2 min.

De uitzending van volgende week zondag 6 maart gaat over ons dossier Eindexamens. We onderzoeken slagingspercentages, aantallen zittenblijvers en gemiddelde eindexamencijfers. Maar de belangrijkste vraag die daarbij komt kijken is: wat doen we eigenlijk met al die cijfers? En wat zeggen deze cijfers precies? Wat we wel weten is dat die cijfers scholen in de ban houden. De cijfers tonen immers aan hoe goed een school te boek staat.

We ontvangen tips van scholieren die, om een lager slagingspercentage van de school te voorkomen, moeten blijven zitten. Daarbij moeten ze in sommige gevallen een ‘wurgcontract’ ondertekenen. Het is een truc om slagingspercentages te beïnvloeden. Benieuwd wat voor een trucs scholen nog meer gebruiken? Kijk dan onze uitzending. Lees hier alvast meer over ons onderzoek.

Twijfelachtige energielabels

In ons nieuwe dossier Huurproblemen doen we onderzoek naar woningbouwcorporaties, waar mensen terecht kunnen wanneer ze niet genoeg geld hebben voor een huis. We krijgen diverse tips binnen van mensen die problemen hebben met de verhuurder. Slecht onderhouden woningen, twijfelachtige energielabels en onbegrijpelijk huurverhogingen zijn daar aan de orde van de dag. Heb je dit ook ervaren? Mail ons dan op tip insturen.

Controle inschrijvingen gemeenten

In ons dossier Digitale Doolhof stapelen de fouten binnen het Basisregistratie Personen (BRP) zich op. Eén foutje binnen dit systeem kan enorme problemen veroorzaken omdat verschillende overheidsinstanties hun gegevens uit het BRP halen. De Nationale Ombudsman geeft aan een onderzoek te starten bij inschrijvingen bij het BRP.

Wij volgen het spoor van de inschrijvingen en zoeken nieuwe tips. Hoe wordt jou inschrijving gecontroleerd in de gemeente? Wij zijn benieuwd naar de ervaringen. Ben jij onlangs verhuisd? Heb jij je ingeschreven op een nieuw adres? En werd dat daadwerkelijk ook gecontroleerd? Meld het ons.

Druk om te diagnosticeren

Voor het dossier ‘de ADHD-epidemie?’ melden zich nieuwe tipgevers. Ouders voelen zich onder druk gezet door scholen om hun kinderen ADHD-pillen te geven. Niet alleen ouders melden zich, ook ontvangen we tips van psychiaters en orthopedagogen die de druk van bovenaf voelen om te diagnosticeren.

Werk jij als psychiater, orthopedagoog of GZ-psycholoog en herken jij je in dit verhaal? Voel jij ook de druk om kinderen te diagnosticeren? We horen graag over jouw ervaringen in de spreekkamer. Mail ons via tip insturen of maak gebruik van het [TIP_FORMULIER_LINK].

Slachtoffers met letselschade

In ons dossier Letselschade na ongeval focussen we ons op de rol van verzekeraars. Uit ervaringen van slachtoffers en letselschadeadvocaten blijkt dat verzekeraars vaak tijd rekken, voorschotten te laat uitbetalen en veel uit de kast trekken om slachtoffers te ontmoedigen in hun pogingen om een reëel schadebedrag uitgekeerd te krijgen. Ook wordt door verzekeraars ontkend dat het opgelopen letsel het gevolg is van een ongeval.

Heb jij blijvend letsel opgelopen na een ongeval? Lig je in de clinch met de verzekering over een schadebedrag? En welke ervaringen heb je met letselschade-adviseurs? Mail ons op tip insturen of tip ons via het [TIP_FORMULIER_LINK].

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek