Weekupdate: Heb jij blijvend letsel opgelopen na een ongeval?

zondag 21 februari 2016 Leestijd: 2 min.

dreamstime_m_11171936 /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

zondag 21 februari 2016 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij verder nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Het onderzoek naar Zorg in de gemeente vordert. Door bezuinigingen kan er minder geld uitgegeven worden aan zorg. Dat betekent problemen. Zo ondervond mevrouw De Jonge ook. Haar huishoudelijke hulp werd door de organisatie waar ze werkte ontslagen, maar er kwam geen vervanger opdagen. De 85-jarige vrouw zat daarom weken zonder huishoudelijke hulp.

Een andere huishoudelijke hulp, Angelique Hage, meldt zich ook bij ons. De thuiszorgmedewerkster krijgt niet alle uren die ze werkt uitbetaald, ze betaalt haar eigen reiskosten en werkt in haar eigen tijd door. Helaas is Angelique niet de enige. Kan in zo’n situatie een thuiszorgmedewerker nog rondkomen? En hoe worden cliënten ondergebracht bij thuiszorgorganisaties? Je ziet het zondag 28 februari in onze uitzending.

Slachtoffers met letselschade

In ons dossier Letselschade na ongeval focussen we ons op de rol van verzekeraars. Uit ervaringen van slachtoffers en letselschadeadvocaten blijkt dat verzekeraars vaak tijd rekken, voorschotten te laat uitbetalen en veel uit de kast trekken om slachtoffers te ontmoedigen in hun pogingen om een reëel schadebedrag uitgekeerd te krijgen. Ook wordt door verzekeraars ontkend dat het opgelopen letsel het gevolg is van een ongeval.

Heb jij blijvend letsel opgelopen na een ongeval? Lig je in de clinch met de verzekering over een schadebedrag? En welke ervaringen heb je met letselschade-adviseurs? Mail ons op tip insturen of tip ons via het [TIP_FORMULIER_LINK].

Fraude met Basisregistratie Personen

In het dossier Digitaal Doolhof nemen we de Belastingdienst onder de loep. Er blijken nogal wat fouten binnen hun systeem te zitten. Die problemen ontstaan vaak in de Basisregistratie Personen (BRP). Mensen schrijven zich in op een adres, waar ze helemaal niet wonen. Tipgever Judith overkwam dat.

Een onbekende vrouw had zich illegaal ingeschreven op het adres van Judith, waardoor de Belastingdienst de twee aan elkaar koppelde als toeslagpartners. Via een slinkse manier probeerde de illegale huisgenoot een nieuwe DigiD aan te vragen. Herken je je in dit verhaal? Is er bij jou ook gefraudeerd of is er geprobeerd te frauderen door inschrijving op je adres? Meld het ons!

Zittenblijvers

Worden scholen gedwongen om met trucs hun resultaten op te krikken? In ons onderzoek naar de prestatiedruk op middelbare scholen stuitten we op eindexamenleerlingen die met onwettige contracten worden uitgesloten van het eindexamen. Maar soms zou zittenblijven en afstromen (bijvoorbeeld van 2 vwo naar 3 havo) ook niet in het belang van de leerling zijn, maar vooral in het belang van de school.

Herken jij je in dit verhaal? Ben jij ook blijven zitten of naar een niveau lager geplaatst terwijl dat niet nodig was? Of werk je op een school en herken je deze druk om te presteren? Tip ons! tip insturen

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek