Weekupdate: Ervaringen van letselschade-experts en verzekeraars gezocht

zondag 06 maart 2016 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2016-03-06 om 21.00.02 /

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl

zondag 06 maart 2016 Leestijd: 2 min.

Het dossier Digitaal Doolhof krijgt een vervolguitzending en wel op zondag 13 maart. In de vorige uitzending vertelden we onder andere over de problemen binnen de Basisregistratie personen (BRP) waardoor gedupeerden honderden euro’s aan toeslagen misliepen. Daar bleef het onderzoek niet bij. Naar aanleiding van de desbetreffende uitzending begon politiek Den Haag zich te roeren. De PvdA wil oplossingen zien, maar staatssecretaris Eric Wiebes heeft die niet.

De tips over misstanden binnen de BRP blijven binnenkomen. Een tipgever meldt dat er zelfs gepoogd wordt te frauderen. ‘Een vreemde schreef zich in op mijn adres én vroeg voor mij een nieuw DigiD aan’. De Nationale Ombudsman heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar inschrijvingen in de BRP. De resultaten van ons onderzoek zie je volgende week zondag.

Nieuw dossier: Letselschade

Met het dossier Letselschade zijn we een nieuw onderzoek gestart. Het blijkt namelijk dat slachtoffers met letselschade, voortkomend uit een ongeval, vaak jaren bezig zijn voordat het definitieve schadebedrag is vastgesteld door verzekeraars. We spreken met Martin de Witte, advocaat letselschade van SAP Advocaten uit Amersfoort. Hij meldt dat verzekeraars een strategie lijken te hanteren om mensen moe te maken en tegen beter weten in schadeposten lijken te betwisten.

Graag horen wij ook de andere kant van het verhaal. Werk je bij een verzekeraar? Of ben je letselschade-expert en werk je voor verzekeraars? Reageer dan op ons onderzoek. Mail: tip insturen.

'Buitenlandse uitzendbureaus actief in thuiszorg'

De uitzending van 29 februari over het dossier heeft veel losgemaakt. We krijgen veel reacties binnen en medewerkers in de huishoudelijke zorg herkennen zich in de verhalen die wij lieten zien. Er meldt zich een tipgever die een nieuwe ontwikkeling aankaart binnen de thuiszorg. Bulgaarse uitzendbureaus zouden inspelen op de lage tarieven die worden gehanteerd in de thuiszorg.

We besluiten het nader te onderzoeken. Werk jij in de thuiszorg en heb jij collega’s die via een buitenlands uitzendbureau hetzelfde werk doen? Dan komen wij graag met jou in contact. Tip ons via het tipformulier of mail ons op tip insturen.

Druk om te diagnosticeren

Voor het dossier ‘de ADHD-epidemie?’ melden zich nieuwe tipgevers. Ouders voelen zich onder druk gezet door scholen om hun kinderen ADHD-pillen te geven. Niet alleen ouders melden zich, ook ontvangen we tips van psychiaters en orthopedagogen die de druk van bovenaf voelen om te diagnosticeren.

Werk jij als psychiater, orthopedagoog of GZ-psycholoog en herken jij je in dit verhaal? Voel jij ook de druk om kinderen te diagnosticeren? We komen graag met jou in gesprek over ervaringen in de spreekkamer. Mail ons via tip insturen of maak gebruik van ons [TIP_FORMULIER_LINK].

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Thomas Mulder Datajournalist

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Lees verder
@thomassmulder

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek