Week tegen de woninginbraak

vrijdag 03 oktober 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 03 oktober 2014 Leestijd: 1 min.

Van 6 t/m 12 oktober gaat ‘de Week tegen Woninginbraak’ van start. Deze week is het startschot voor een periode van intensieve landelijke aandacht voor woninginbraak bij politie, openbaar Ministerie en de gemeenten. Veel gemeenten organiseren dan allerlei activiteiten om bewoners bewust te maken wat zij allemaal zelf kunnen doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

In Amersfoort start op 8, 9 en 10 oktober de wekelijkse voorlichtingsactie van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren Amersfoort en de politie in de Pullstraat in Kruiskamp om de kans op woninginbraken te verkleinen. Lees hier meer.

In ons onderzoek en bijhorende televisie-uitzending naar de aanpak van woninginbraak spraken wij Marcel Hoopman uit De Kruiskamp in Amersfoort. Hoopman woont al ruim 17 jaar in de Amersfoortse wijk De Kruiskamp. Deze wijk kent de meeste woninginbraken van Nederland. Ook bij Marcel is al 3 keer ingebroken. Hij vindt dat de gemeente meer moet doen om woninginbraak tegen te gaan.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Meldpunt Woninginbraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

Meldpunt Woninginbraak

Uitzending

Deel jouw ervaring 17 andere artikelen in onderzoek

94 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Woninginbraak is een hardnekkig probleem. Inbrekers worden zelden gepakt, laat staan veroordeeld. De Monitor onderzoekt hoe dit kan.
Alles over dit onderzoek