Voorstanders van windmolenpark krijgen niet alsnog compensatie

zondag 15 november 2015 Leestijd: 0 min.

6windmolens /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

zondag 15 november 2015 Leestijd: 0 min.

Bij de bouw van windpark De Beemden in Brabant zijn tegenstanders door Eneco afgekocht. Voor de voorstanders is dat wrang. Zij wonen dichterbij de molens en hebben dus meer last. Maar omdat ze de bouw niet bemoeilijkten, ging de zak met geld van de energiereus aan hun neus voorbij.

Eneco heeft inmiddels aangegeven niet meer op zo’n manier zaken te willen doen. Deze ongelijke behandeling zorgt voor te veel onrust en ondergraaft ook het draagvlak voor windenergie. Maar dat betekent niet dat Mario en Greet, die eerst voorstander waren, alsnog kunnen beuren.


Heeft u ook informatie over belangenverstrengeling of afkooppraktijken, mail ons op demonitor@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Wonen en leefomgeving Inspraak
Verkenning Research Opnames Uitzending

68 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin ...
Alles over dit onderzoek