Vluchten naar de supermarkt

woensdag 04 februari 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-02-04 om 13.47.14 /

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

woensdag 04 februari 2015 Leestijd: 1 min.

In onze uitzending lieten we zien dat veruit de meeste schoolkantines nog niet gezond zijn, ondanks een eis van de Tweede Kamer dat dat dit jaar moet lukken. U heeft massaal gereageerd en kwam met opmerkingen en suggesties:

  • Verplichte lessen over voeding.
  • De scholen hebben commerciële belangen bij de frisdrankautomaten.
  • Als kinderen het in de school niet krijgen, dan gaan ze wel naar de supermarkt.

Dat laatste klopt, we weten dat dat veel gebeurt. De vraag is natuurlijk wel of je daarom het streven naar een gezonde schoolkantine moet laten varen. Wat moeten we dan met de supermarkten?

Zondag spreken we in de uitzending met oud-GGD directeur Laurent de Vries. Hij wijst ons er op dat we door de overdaad aan aanbod bijna geen vrije keuze meer hebben. Supermarkten, snackvoedsel, reclame, we leven in een samenleving waarin de jeugd bijna geen kans meer heeft aan de overdaad te ontsnappen. Zondag dus meer! Hier alvast een voorproefje.

Lees meer over

Jeugd en onderwijs Dikke Kinderen
Verkenning Research Opnames Uitzending

111 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Bastiaan Hetebrij Verslaggever

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Lees verder
@bhetebrij

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We gaan op zoek naar de hoofdrolspelers in de strijd tegen obesitas. Onze vraag is of we het overgewicht bij jongeren wel goed aanpakken. Wat veroorzaakt overgewicht, welke maatregelen moeten genom...
Alles over dit onderzoek