Vijf criteria voor social return

donderdag 18 september 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 18 september 2014 Leestijd: 1 min.

Jos Verhoeven is directeur van de Start Foundation in Eindhoven en schrijver van dit stuk.Jos Verhoeven

De werkgeversvoormannen Hans de Boer (VNO-NCW) en Michael van Straalen (MKB-Nederland) [pleitten](http://altijdwatmonitor.ncrv.nl/werkloos-en-boos/social-return-werkt-niet) voor de afschaffing van social return. Ze hebben kritiek op het overheidsbeleid om bedrijven te verplichten om bij aanbestedingen mensen uit de bakken van de bijstand aan te stellen. De kern van hun betoog is dat het leidt tot het rondpompen van mensen en uitkeringsgelden. Een opdracht binnenhalen betekent immers niet automatisch meer werk en dus meer personeel. Geen onlogische gedachte.

In het dit voorjaar verschenen boek De kwetsbaren schetst onderzoeksjournalist Will Tinnemans een haarscherp portret van dit ongewenste effect van social return. Maar afschaffen en wachten op een beter economisch tij, zoals Van Straalen en De Boer voorstellen, is geen optie nu zo veel mensen met weinig kansen aan de zijlijn staan. Bovendien laat de club van De Boer in haar recente publicatie Grenzeloos Groeien duidelijk zien dat het scheppen van banen bepaald geen prioriteit heeft.

Het kan en moet dus anders. Wij pleiten als maatschappelijk investeerder al geruime tijd voor een andere aanpak. Een aanpak zoals wij die toepassen is ook bruikbaar voor overheden die willen aanbesteden, subsidies verstrekken of deelnemen in ondernemingen. We hebben deze aanpak Valuenomics genoemd. Een investeringsfilosofie aan de hand van waarden. Het principe is simpel. Een bedrijf dat een opdracht wil wordt langs een meetlat gelegd die vijf criteria bevat. Het eerste is het economische. Zit er continuïteit in het bedrijf en draagt het bijvoorbeeld netjes in Nederland belasting af? Het tweede is het sociale. Is het bedrijf qua werknemersbestand een goede afspiegeling van de samenleving. Biedt het stageplaatsen, is het goed voor zijn mensen? Het derde criterium is ....

Lees hier verder (u wordt doorgelinkt naar het Eindhovens Dagblad).

(Bron: Eindhovens Dagblad)

Lees meer over

Werk en inkomen Werkloos en boos
Verkenning Research Opnames Uitzending

267 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe gaan we in Nederland om met werklozen? Miljoenen worden uitgetrokken om mensen weer aan een baan te helpen via allerlei maatregelen en subsidies. Zijn ze zinvol?
Alles over dit onderzoek