Videodagboek Coronacrisis

Verpleegkundige Linda werkt op de corona-afdeling: “Ik zie de angst bij die mensen"

woensdag 25 maart 2020 Leestijd: 1 min.

Verpleegkundige Linda van Nunen / De Monitor

Silvia Geurts

Redacteur

silvia.geurts@kro-ncrv.nl

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

woensdag 25 maart 2020 Leestijd: 1 min.

De coronacrisis houdt ons allen in zijn greep. Iedereen doet wat hij kan. Voor de meeste mensen betekent dit binnenblijven, zoveel mogelijk. Hoe anders is dat voor onze zorgverleners, die nu aan de frontlinie staan. Hoe houden zij zich staande in deze verwarrende tijd?

De komende weken volgen we enkele artsen en verpleegkundigen in de vorm van een (video)dagboek. Zo houden zij ons op de hoogte over het wel en wee van hun cruciale werk in tijden van corona.

Zo ook Linda van Nunen (33). Na veertien jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige in een revalidatiecentrum, werkt ze sinds vijf maanden op de oncologie-afdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Maar de komende weken staat Linda niet op haar gebruikelijke post. Als algemeen verpleegkundige springt ze tijdens deze crisis bij waar nodig.

“Het is allemaal best wel spannend. Elke dag kan anders zijn en je weet nooit wanneer je opgeroepen wordt. Natuurlijk wil ik gaan helpen op de corona-afdeling, maar tegelijkertijd ben ik ook een beetje bang: wat ga ik allemaal te zien krijgen?” 

De eerste keer

Gisteren was het zover: haar eerste dienst op de corona-afdeling. In deze eerste video leidt Linda ons rond over de afdeling en vertelt ze hoe zij dit ervaren heeft.

"Net voordat ik ging werd er weer een nieuwe gang geopend.  Mensen die eigenlijk vrij hadden worden weer gebeld om toch te komen."

Ook vertelt ze over een coronapatiënt die twee dagen geleden zijn partner verloor aan corona. "Die man ligt ook te vechten voor zijn leven." 

Lees meer over

Gezondheid en zorg Spoedzorg
Verkenning Research Opnames Uitzending

221 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Silvia Geurts Redacteur
Silvia Geurts is een fanatieke researcher met oog voor kleine verhalen met grote gevolgen. Als verdwaalde Limburger in de Randstad zoekt ze verhalen die tot ver buiten de A10 reiken. Als onderdeel van haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze bij De Monitor mee aan een uitzending over Verzakte Huizen, met een focus op het aardbevingsgebied Groningen, en een uitzending over zwerfplastic. Daarna kwam ze terug als redacteur en startte ze o.a. een onderzoek naar de krimpende sociale huurvoorraad van Rotterdam.
Lees verder
@silviageurts

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.
Alles over dit onderzoek