Verkeersslachtoffer: 'Dat verzekeraars je schaduwen gun je je ergste vijand niet'

zaterdag 21 mei 2016 Leestijd: 1 min.

René Glas jpg /

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

zaterdag 21 mei 2016 Leestijd: 1 min.

Ze deden zich voor als hotelgasten en boekten 4 keer een overnachting in de bed & breakfast van René en Cees Glas. De man en vrouw pretendeerden ook interesse te hebben in het opzetten van een eigen Bed & Breakfast. In werkelijkheid waren het particulier rechercheurs die in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden het stel observeren. René kreeg ernstige whiplashklachten door een aanrijding, maar de verzekeraar vertrouwt zijn verhaal niet en vermoedt dat hij de klachten overdrijft. De Monitor spreekt René en Cees voor het dossier Letselschade.

Het ongeval was een lelijke streep door de rekening. De mannen hadden met de nieuwe B&B net hun droom waargemaakt, maar het liep allemaal anders. Op de dag van de verhuizing naar Limburg wordt hun auto met hoge snelheid aangereden.

Observatierapport

Nekklachten, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische klachten (PTSS) belemmeren René nu in zijn werk. Wanneer René een auto in de straat ziet staan met mannen die foto’s van hem maken, krijgt hij een vermoeden dat hij geschaduwd wordt. Tijdens een mediation-traject om de schade af te handelen met de verzekeraar krijgen René en Cees het observatierapport onder ogen.

René werd 2 jaar in de gaten gehouden wat een enorme impact op hem heeft en hem wantrouwig heeft gemaakt. Inmiddels is er een schikking getroffen met de verzekeraar, maar nog steeds is hij geëmotioneerd en boos over de inbreuk op hun persoonlijk leven.


Het interview met René en Cees Glas is te zien in de uitzending van zondag 29 mei.

Word je ook geschaduwd door een particulier recherchebureau? Mail: tip insturen of marjolein.schut@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Marjolein Schut Redacteur

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Lees verder
@schut_marjolein

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek