Vanaf vandaag: verkeersboetes betalen in termijnen mogelijk

woensdag 01 juli 2015 Leestijd: 1 min.

bg_gegijzelddoordeoverheid_nieuw_2 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

woensdag 01 juli 2015 Leestijd: 1 min.

Vanaf vandaag is het mogelijk een betalingsregeling te treffen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Als er een boete van €225,- of hoger bij u op de mat valt kunt u deze ook in termijnen betalen.

De mogelijkheid tot het treffen van een regeling geldt echter alleen voor de boetes die u na 1 juli 2015 ontvangt. De nieuwe wet biedt geen oplossingen voor de reeds bestaande boetes. Deze blijven voor velen nog steeds onbetaalbaar, met in sommige gevallen gijzeling tot gevolg. Hetzelfde geldt voor boetes die onder het vastgestelde bedrag liggen. Er zijn veel mensen voor wie een boete van €50,- eigenlijk al teveel is om in één keer te betalen. Ook deze mensen vallen onder deze regeling buiten de boot.

Valt u na de invoering van de nieuwe regel buiten de boot omdat u nu al problemen heeft met het betalen van uw boete? Leeft u in de dreiging gegijzeld te worden? Wij maakten een uitzending over gijzelingen die de overheid uitvoert om mensen te dwingen hun achterstallige boetes te betalen. Hierin spraken wij met Cel 34, die op zijn website oproept tot actie. Hij is zelf drie weken gegijzeld omdat hij drie boetes niet kon betalen. Hij zet zich in om de grote groep mensen met een laag inkomen die net zoals hij, ook boetes onder de €225,- niet in één keer kunnen betalen.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek