Update brandweerfoto: 8 mensen gevonden

vrijdag 02 oktober 2015 Leestijd: 1 min.

Brandbestrijding_1 /

Daan Jansen

Verslaggever

daan.jansen@kro-ncrv.nl

vrijdag 02 oktober 2015 Leestijd: 1 min.

Tijd voor een update over onze zoektocht naar de mensen op de foto uit 1996 van het brandweerkorps in Den Bosch. Na onze oproep hebben we inmiddels contact met 8 mensen die op de foto staan.Schermafbeelding 2015-09-11 om 11.46.39_1.png

We zoeken de verhalen achter de mensen op de Bossche foto, omdat weduwe Rieky van der Velden tot de conclusie kwam dat naast haar man Hans inmiddels wel erg veel collega’s ziek of zelfs al overleden zijn. Omdat we graag willen weten of het verhaal van Rieky klopt, willen we met iedereen op de foto in contact komen.

Gezondheidsklachten

Eén van de mensen die zich bij ons meldde, is Jan van Hintum. Hij is inmiddels al jaren weg bij de brandweer, maar herkent zich in het verhaal van Rieky. Hij is niet alleen zijn beste brandweermaat Frans verloren aan kanker, inmiddels loopt hij zelf ook een jaar rond met gezondheidsklachten aan keel, longen en prostaat.


Help ons

We zijn nog steeds op zoek naar de verhalen van de mensen op deze foto. Sta je erop of ben je bekende of nabestaanden van iemand op de foto? Laat het ons weten.

Dat kan via ons tipformulier, maar je kunt ook contact opnemen met de journalisten die dit dossier beheren. Dat zijn verslaggever Daan Jansen (daan.jansen@kro-ncrv.nl) en redacteur Yvonne Verkaik (yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl). We zijn ook te bereiken op 035 – 671 97 94.

Lees meer over

Algemeen Wie staan er op deze foto?
Verkenning Research Opnames Uitzending

Wie staan er op deze foto?

Uitzending

Deel jouw ervaring 4 andere artikelen in onderzoek

48 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Daan Jansen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...
Alles over dit onderzoek