Uitzending: Hoe sociaal is de Sociale Dienst?

maandag 19 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-01-18 om 23.36.36 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 19 januari 2015 Leestijd: 1 min.

Hoe sociaal kunnen we de Sociale Dienst noemen? Die vraag staat centraal in ons onderzoek dat begon met een e-mail van tipgever Arend. Hij werd zo tot wanhoop gedreven over de gang van zaken bij de Sociale Dienst in zijn gemeente dat hij uit pure frustratie de gaskraan van zijn huis opendraaide. ‘De Sociale Dienst gaf me het laatste zetje in plaats van een reikende hand’, aldus Arend.

lees ook: Strenge bijstandsregels drijven tot wanhoop zaterdag 17 januari Dit resulteert in een ontploffing die hem voor het leven verminkte. Hoe kon het zo ver komen? Welke gevolgen hebben de in 1 januari ingevoerde strengere bijstandsregels: voor uitkeringsgerechtigden maar ook voor de uitvoerende kant? Je ziet in het in bovenstaande uitzending over de Sociale Dienst.

Herken jij je in het verhaal van Arend of wil je reageren naar aanleiding van de uitzending? Tips zijn welkom. Mail: tip insturen.

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

543 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek