Uitzending: Beboet door de Sociale Dienst voor oppassen op kleinkinderen

maandag 02 maart 2015 Leestijd: 1 min.

Acceptgiro schoonmoeder lange frans /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

maandag 02 maart 2015 Leestijd: 1 min.
Uitzending 1 maart

Afgelopen zondag brachten wij opnieuw een verhaal over hoe de Sociale Dienst mensen tot wanhoop drijft. Ditmaal het verhaal van Diane, de schoonmoeder van rapper Lange Frans.

Haar verhaal: Ze heeft met regelmaat op haar kleinkinderen gepast terwijl ze een uitkering ontvangt. En dat mag niet. Ze had dit door moeten geven aan de sociale dienst, want het gaat hier om ‘op geld waardeerbare arbeid’. Omdat ze deze werkzaamheden niet heeft gemeld aan de sociale dienst en er ook geen administratie van heeft bijgehouden moet ze haar hele uitkering terugbetalen: ruim 34.000 euro.

Lees hier waarom Diana haar uitkering moet terugbetalen.

Bekijk hier het hele onderzoek naar de Sociale Dienst.

Handel in de dood: dodelijk gif uit China

gif

Op 1 maart a.s. is het een jaar geleden dat Gaby Olthuis euthanasie kreeg. De reportage over Gaby maakte veel los. Hoe kan een jonge moeder met een weliswaar ernstige vorm van oorsuizen (tinnitus) de wens hebben om te sterven?

In die uitzending werd duidelijk dat Gaby niet langer kon leven met de altijd aanwezige herrie in haar hoofd en de pijn die dit met zich mee bracht. Zij zocht hulp bij de Levenseindekliniek voor euthanasie en werd uiteindelijk ook geholpen.

Maar wat als haar verzoek destijds was afgewezen?

Gaby had ‘voor als het echt niet anders kan’ dodelijk poeder in China besteld. Hoe gemakkelijk is het om dat te bestellen?

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

542 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek