Tweede Kamer in debat met Minister Asscher over beroepsziekten

vrijdag 07 februari 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 07 februari 2014 Leestijd: 1 min.

Voorafgaand aan onze uitzending hebben we ook minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een reactie gevraagd. Na lang twijfelen wilde hij uiteindelijk niet reageren. Maar de Tweede Kamer laat het daar niet bij.

SP Tweede kamerlid Sadet Karabulut heeft op donderdag 6 februari naar aanleiding van de uitzending van de Altijd Wat Monitor een debat met Minister Asscher van Sociale zaken aangevraagd. Ze deed dat mede namens haar collega Paul Ulenbelt en met steun van Groen Links en het CDA. Karabulut in de Tweede Kamer: ‘..In Nederland vallen jaarlijks 3000 doden door beroepsziekten en 50.000 mensen per jaar worden ziek door hun werk. Gisteren bleek uit een uitzending van Altijd Wat Monitor dat mensen die door hun werk ziek worden, nergens terecht kunnen. Dat is heel ernstig, zeker gezien de feiten…’

Het is gezien de volle agenda van de Tweede Kamer nog niet bekend wanneer dit debat zal plaatsvinden. D66 en de coalitiepartijen VVD en PvdA willen liever eerst een brief van de minister over dit onderwerp en het bespreken in het eerstvolgende algemene overleg met hem. Stientje van Veldhoven van D66: ‘Ik mag hopen dat dit een permanent aandachtspunt is.’

Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt (SP) wil een hoorzitting over beroepsziekten in de Tweede Kamer organiseren. Hij stelt dat de Altijd Wat Monitor het onderwerp echt op de kaart heeft gezet. Maar hij heeft ook de indruk dat het bij veel kamerleden aan kennis over dit onderwerp ontbreekt. Een hoorzitting zou daardoor echt in een behoefte kunnen voorzien.

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 182 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

592 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek