Tweede kamer houdt hoorzitting over beroepsziekten

dinsdag 10 juni 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

dinsdag 10 juni 2014 Leestijd: 1 min.

Onze reportage over hoe er in Nederland wordt omgegaan met mensen die ziek zijn geworden door het werk, heeft politiek Den Haag in beweging gebracht. De Tweede Kamer organiseert aanstaande donderdag, 12 juni, een hoorzitting waarin de belangrijkste deskundigen op dit thema het parlement uitgebreid zullen informeren.

De Tweede Kamer wil dieper ingaan op dat wat Altijd Wat Monitor heeft blootgelegd: Hoe kan het dat er nauwelijks zicht is op een probleem dat jaarlijks naar schatting 50.000 mensen treft en 3.000 mensen het leven kost? Hoe het kan dat bedrijfsartsen die beroepsziekten moeten melden dat meestal niet doen, waardoor de omvang van het probleem nooit duidelijk wordt? En hoe het kan dat mensen die ziek worden door hun werk vaak aan hun lot worden overgelaten bij het zoeken naar de oorzaken en ook bij de jarenlange juridische lijdensweg die ze vervolgens vaak moeten ondergaan?

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 183 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

597 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek