Tipgever: 'Thuiszorgmedewerker met recht op vast contract wordt gedwongen zzp'er'

donderdag 24 november 2016 Leestijd: 2 min.

ANP-1000_25748589 /

Machteld Veen

editor

@Machteld Veen

donderdag 24 november 2016 Leestijd: 2 min.

Op onze oproep over schijnconstructies met flexwerkers komt een tip binnen over thuiszorgmedewerkers van een bedrijf in midden-Nederland. Zij zouden eigenlijk een vast contract moeten krijgen maar worden in plaats daarvan gedwongen zzp'er, zo meldt de tipgever. In een interne nieuwsbrief noemt het bedrijf de vaste contracten die ze volgens de wet per 1 januari 2017 moet gaan uitdelen aan mensen die nu een tijdelijk contract hebben 'een onverantwoord bedrijfsrisico'.

Hoe zit dit? We lezen verder in de nieuwsbrief, waar verschillende scenario's worden geschetst. Het bedrijf heeft te weinig cliënten, flinke financiële tekorten en kan kennelijk nauwelijks het hoofd boven water houden. Daarom moeten de werknemers zzp'ers worden, al dan niet in de constructie van een zogenoemde coöperatie. Dit zal er voor zorgen dat de personeelskosten dalen, waardoor de instelling de zorg goedkoper kan aanbieden en dus beter kan concurreren. Het inkomen van de werknemers zal netto 'vrijwel gelijk' blijven, zo blijkt uit de interne nieuwsbrief.

Risico voor de zelfstandige

We leggen het verhaal voor aan Josien van Breda, directeur van FNV Zelfstandigen. 'We zien dat in de zorg steeds meer met zzp'ers wordt gewerkt, dus deze organisatie is geen uitzondering. En als het mensen zijn die vrijwillig zzp'er worden en daar tevreden mee zijn, hebben wij er ook geen problemen mee.'

Maar, zo zegt Van Breda, er duiken ook steeds meer van dit soort constructies op waarmee werkgeversrisico's worden afgewenteld op schijnzelfstandigen. En díe zzp'ers zijn niet bepaald beter af dan werknemers in loondienst. 'Als zzp'er krijg je geen toeslagen, pensioen, vakantiedagen en je wordt niet doorbetaald als je ziek bent. Dus vanuit de bedrijven is het rekensommetje snel gemaakt maar de werknemer is de dupe.' Volgens Van Breda gaan de werknemers van het bedrijf van onze tipgeefster er dus wel degelijk op achteruit.

Geld verdienen in de zorg

De vorm van coöperaties waar zorgwerknemers in worden gestopt komt de laatste jaren steeds vaker voor. 'Voor een zorgorganisatie is dit heel lucratief: jij sluit de contracten af en verdient het meeste geld. En het personeel dat in de coöperatie zit heeft het te doen met het geld dat over blijft', aldus Van Breda. De zogenoemde coöperatie is overigens grotendeels een papieren tijger. 'De fysieke inrichting is vaak alleen een kantoortje op de gang binnen de zorginstelling'.

Volgens haar is de zorgsector een van de weinige sectoren waar de vraag alleen maar groeit en er dus nog wél geld te verdienen valt. Alleen niet voor de individuele werknemer. 'Het is een wereld vol handige ondernemers en het geld blijft hangen bij een klein deel. Ondertussen blijft het inkomen van zzp'ers alleen maar dalen.'

Wij willen onderzoek doen naar deze zaak. Zijn er meer zorgmedewerkers die in schijnzelfstandigheid worden gedwongen? Of die in een coöperatie moeten gaan werken? Heb jij hier ervaring mee? Tip ons via de mail of vertel je verhaal via het [TIP_FORMULIER_LINK].

Lees meer over

Werk en inkomen Flexwerk
Verkenning Research Opnames Uitzending

195 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Machteld Veen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?
Alles over dit onderzoek