Tipgever Pleun: de therapeut die mij misbruikte, kan gewoon doorwerken

vrijdag 24 juli 2015 Leestijd: 0 min.

Rolstoel bij raam_0 /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

vrijdag 24 juli 2015 Leestijd: 0 min.

Tipgever Pleun reageert op ons dossier Veroordeelde Artsen. Als Pleun in 2011 in therapie is, wordt zij misbruikt door haar alternatief therapeut, die daarnaast ook als arts staat ingeschreven in het BIG-register. Pleun doet aangifte, en een paar maanden geleden wordt de therapeut veroordeeld.

Ze stelt de beroepsvereniging en de inspectie op de hoogte, want ze wil dat er actie wordt ondernomen. Drie jaar nadat Pleun bij de inspectie aanklopte, moet de zaak nog aan de tuchtrechter worden voorgelegd. In de tussentijd kan de therapeut doorwerken, want de instanties doen niets.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Veroordeelde artsen
Verkenning Research Opnames Uitzending

Veroordeelde artsen

Uitzending

Deel jouw ervaring 46 andere artikelen in onderzoek

54 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Waarom kan een arts na een veroordeling voor seksueel misbruik of voor het bezit van kinderporno nog werken met patiënten? Het Openbaar Ministerie geeft informatie over veroordelingen van zorg...
Alles over dit onderzoek