Tipgever over onterechte incasso: ‘Het is onmacht, je blijft tegen een gigantische deur schoppen’

donderdag 07 april 2016 Leestijd: 1 min.

Wietze de Vries (l) in gesprek met Teun van de Keuken /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 07 april 2016 Leestijd: 1 min.

In het dossier Schulden onderzoeken we de wereld van de incassobranche. Verschillende tipgevers vertellen ons al eerder hun - veelal negatieve - ervaringen met de branche. Ook Wietse de Vries meldt zich op onze Facebookpagina. Twee jaar lang heeft hij gestreden tegen een onterechte factuur van een telecomprovider, brieven van een incassobureau en uiteindelijk een deurwaarder, zo vertelt hij ons.

‘Ik was boos, heel erg boos. Het is onmacht, je blijft tegen een gigantische deur schoppen en niemand die helpt. Niemand.’

De problemen beginnen in 2014 als hij ineens een mail krijgt dat hij 4 telefoonabonnementen zou hebben afgesloten. ‘Maar dat klopte helemaal niet, wij hadden die abonnementen nooit besteld. Natuurlijk heb ik daarna direct een mail gestuurd dat dit niet klopte en dat we de abonnementen annuleerden. Maar een aantal dagen later werden er toch 4 simkaarten afgeleverd.’ Ook die simkaarten stuurt Wietse de Vries terug naar het telecombedrijf, hij gaat ervan uit dat daarmee de kous af is. Maar het loopt anders. Hij krijgt een incassobureau achter zich aan.


**Rechtszaak**
Uiteindelijk wint De Vries de zaak bij de kantonrechter. Die oordeelt dat de eisende partij (het incassobureau) niet heeft kunnen aantonen dat er een overeenkomst is tussen de telecomaanbieder en Wietse de Vries. De kantonrechter:

‘De vordering moet daarom als onvoldoende onderbouwd worden afgewezen,’

Dossier Schulden
Heeft u ook een tip over de incassobranche? Laat het ons weten! Dat kan via de mail: tip insturen

Lees meer over

Werk en inkomen Schulden

We zoeken nog meer informatie over dit onderwerp. Help ons mee!

We spreken met diverse zzp'ers, schuldhulpverleners en advocaten voor ons onderzoek.

69 mensen vinden dit onderwerp interessant voor een uitzending

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Krijgen zzp'ers met schulden via gemeentes wel altijd de hulp waar ze recht op hebben?
Alles over dit onderzoek