Tipgever over ‘oneerlijke’ strijd tegen verzekeraar: ‘Ze beuken me murw’

vrijdag 18 maart 2016 Leestijd: 1 min.

pic marina letselschade /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

vrijdag 18 maart 2016 Leestijd: 1 min.

Nadat we meldden dat een letselschadezaak kan uitmonden in getouwtrek tussen slachtoffer en verzekeraar, meldt Marina Schalke zich. De invalide vrouw (34) ligt al 18 jaar in de clinch met haar verzekeraar. Een oplossing is nog niet in zicht.

Ze stond te wachten op een druk kruispunt, naast haar fiets. Marina kan zich de dag van het ongeval nog goed herinneren. Ze was 16 jaar en net klaar met haar zaterdagbaantje bij de supermarkt. De automobilist die afsloeg zag haar over het hoofd en Marina raakte met haar been beklemd onder de fiets en de auto. Een week na het ongeval werd Marina opgenomen in het ziekenhuis.

Na de aanrijding belandde Marina in een rolstoel en begon een juridisch gevecht dat tot op de dag van vandaag duurt. De verzekeraar beweert dat er geen causaal verband is tussen haar invaliditeit en het ongeluk. Marina beweert van wel.

De conclusies spreken elkaar dus tegen: volgens de deskundigen van de verzekeraar had het slachtoffer al medische problemen voor het ongeval en zijn de problemen nu vooral psychisch. Volgens de behandelend artsen van Marina is er wel een verband.

‘Ik ben nu terug bij af’

Marina heeft de afgelopen 18 jaar inmiddels tientallen deskundigen gezien maar een oplossing is nog niet in zicht. Nadat een psychiater,die door de rechter is aangewezen, concludeert dat er voor 80 procent een verband is tussen het ongeluk en het letsel lijkt er dan eindelijk een einde te komen aan de slepende zaak. Maar de verzekeraar gaat in beroep. Een andere rechter heeft besloten dat er opnieuw een onderzoek moet worden gedaan naar het causaal verband. Marina is weer terug bij af.

De Monitor zal de verzekeraar benaderen voor een reactie.

Ben je ook slachtoffer van letselschade en heb je ervaring met medische deskundigen. Meld het bij tip insturen

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek