Thuiszorgmedewerkster: ik doe dit werk in mijn eigen tijd anders wordt het niet schoon

donderdag 11 februari 2016 Leestijd: 1 min.

Angelique /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

donderdag 11 februari 2016 Leestijd: 1 min.

Bij thuiszorgmedewerkster Angelique Hage schoten de tranen in haar ogen toen ze haar loonstrook deze maand onder ogen kreeg. Niet alle uren die ze werkt worden uitbetaald, reistijd is op eigen kosten en omdat ze het huis van de cliënt niet vies wil achterlaten werkt ze regelmatig door in haar vrije tijd.

Angelique meldt zich bij ons na een oproep in het dossier Zorg in de gemeente waarna we met haar mee mogen met een bezoekje aan één van haar cliënten.

In de auto vertelt ze over de liefde voor haar vak en de cliënt, en het werk dat steeds meer lijkt op een vrijwilligersbaantje, zo zegt ze. Omdat ze naast dit werk nog een andere baan heeft, levert dit haar bijna niets op. Net als veel andere zorgmedewerkers werkt Angelique voor een aanbieder waar fors wordt bezuinigd. Zij vechten zoals veel andere thuiszorgorganisaties om te overleven.


Angelique kan haar cliënten overigens vaak gewoon te voet of op de fiets bezoeken, omdat haar cliënten in de buurt wonen. Voor haar persoonlijk geldt het uitbetalen van reistijd dus niet. ‘Maar er zijn collega’s voor wie dit wel een probleem is, het gaat ook om het principe,’ zo vertelt ze ons.

Zorg in de gemeente
Herkent u zich in dit verhaal van Angelique of bent u ook werkzaam in de huishoudelijke thuisondersteuning? Mail ons: tip insturen

Lees meer over

Gezondheid en zorg Zorg in de gemeente
Verkenning Research Opnames Uitzending

206 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoeken we of de kwaliteit van de zorg verbetert of verslechtert nu de gemeenten verantwoordelijk zijn. We onderzoeken de gevolgen voor cliënten met een ...
Alles over dit onderzoek