Teveel betalen voor WMO voorziening komt meer voor

maandag 20 april 2015 Leestijd: 1 min.

Canta /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

maandag 20 april 2015 Leestijd: 1 min.

Eindeloos betalen voor een invalidenwagen of andere hulpvoorziening terwijl de aankoopprijs al lang is bereikt. Het nieuws dat we afgelopen uitzending brachten leverde veel reacties op. We zoomden in op de gemeente Amsterdam, waar een hulpbehoevende met een maximale bijdrage voor een invalidenwagentje na 2,5 jaar méér gaat betalen dan de aankoopprijs. Na de uitzending kregen we tal van reacties van mensen uit andere gemeenten. Een hulpbehoevende uit het oosten van het land:

“Achteraf had ik mijn doucherolstoel beter zelf kunnen kopen.”

Motie

Ook het Amsterdamse GroenLinks-raadslid Femke Roosma reageert:

“Ik vind het een gekke situatie dat mensen uiteindelijk honderden euro’s per maand gaan betalen voor iets wat ze eigenlijk beter in één keer kunnen afkopen.”

Roosma dient naar aanleiding van onze uitzending woensdag in de Amsterdamse gemeenteraad een motie in. Ze wil dat de eigen bijdrage niet de aanschafwaarde van de hulpvoorziening meer overschrijdt.

Tips

Ons onderzoek gaat verder. We vragen ons af wat voor afspraken gemeenten maken met producenten van hulpmiddelen. Zijn de aanbestedingen wel goed gedaan? En wat is de rol van de zorginstelling, zoals Welzorg in Amsterdam die de Canta invalidenkarretjes levert aan de gemeente. Laat het ons weten! Ook als u zelf ervaring hebt met het leasen van hulpvoorzieningen.

Lees meer over

Gezondheid en zorg De Nieuwe Zorgwet
Verkenning Research Opnames Uitzending

59 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Traplift nodig? Of een verhoogd toilet? Dan moet u volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) sinds januari bij de gemeente aankloppen. We duiken in de wereld van de nieuwe zorgwet. Ziet u...
Alles over dit onderzoek