Teun zoekt samen met orthopedagoog Carlijn een werkervaringsplek

woensdag 16 december 2015 Leestijd: 1 min.

teun en carlijn /

Niels van Nimwegen

Verslaggever

niels.vannimwegen@kro-ncrv.nl

woensdag 16 december 2015 Leestijd: 1 min.

Voor ons dossier Uitbuiting starters en stagiairs gingen we langs bij orthopedagoog Carlijn. Ze heeft inmiddels een betaalde baan gevonden, maar zat tot voor kort op een werkervaringsplek bij een grote GGZ-instelling. Zonder werkervaring kom je namelijk niet aan een betaalde baan en daar springen werkgevers gretig op in.

Carlijn laat Teun zien hoeveel werkervaringsplekken er worden aangeboden op speciale vacaturesites voor psychologen en orthopedagogen. En ook aan de hoeveelheid zeer specifieke functie-eisen als in 'bezit van rijbewijs' en 'eigen vervoer' lijkt geen eind te komen:

Maar wat houdt zo'n werkervaringsplek precies in? Van specialisten horen we het telkens weer: betaalt een werkgever minder dan minimumloon dan moet het leerdoel centraal staan. Het werk moet dus niet gelijk staan aan dat van een normale betaalde werkgever, maar wanneer we enkele vacatures na bellen, blijkt al snel dat meekijken niet de bedoeling is. Wie een werkervaringsplek accepteert moet bij voorkeur al werkervaring hebben, zodat je zo snel mogelijk zelfstandig kunt werken. En vaak is dat (bijna) fulltime: 32 uur per week voor 380 euro per maand (inclusief reiskosten):

De stem in deze video is om privacyredenen vervormd.

Oproep

Klinkt het bovenstaande bekend? Laat het ons weten op demonitor@kro-ncrv.nl. Ook als je niet werkzaam bent als psycholoog horen we graag je verhaal. We willen in kaart brengen in welke sectoren het fenomeen van onbetaald werk voorkomt. Ons onderzoek begint bij jou!

Lees meer over

Werk en inkomen Uitbuiting starters en stagiairs
Verkenning Research Opnames Uitzending

290 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Niels van Nimwegen

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Voor veel pas afgestudeerden liggen de banen niet voor het opscheppen en kunnen werkgevers kiezen uit een overvloed aan werkgrage sollicitanten. Wat voor gevolgen heeft dit voor afgestudeerden? En ...
Alles over dit onderzoek