Teun op bezoek bij oefencentrum brandweer

donderdag 03 september 2015 Leestijd: 0 min.

oefencentrum /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

donderdag 03 september 2015 Leestijd: 0 min.

Wat doe je als je als brandweerman weet dat de rook en roet op onder meer je kleding tot grote gezondheidsproblemen kunnen leiden?

Schoner werken, is het antwoord van brandweerman Stéphane Conings. Hij geeft onze presentator Teun van de Keuken een rondleiding door de Amsterdamse kazerne Hendrik aan de Marnixstraat.

En neemt hem mee naar het oefencentrum. Daar hoort Teun meer over hoe je zorgt dat dat vuil niet in je lichaam terechtkomt.

Voor ons dossier Ziek door mijn werk duiken we in de wereld van de brandweer. Hoe gaan zij om met beroepsziekten? En hoe vaak komt een beroepsziekte voor bij de brandweer?

Lees meer over

Werk en inkomen Ziek door mijn werk
Verkenning Research Opnames Uitzending

Ziek door mijn werk

Research

Deel jouw ervaring 183 andere artikelen in onderzoek
Uitzending is geweest op maandag 27 april 22:05u, NPO2

599 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek